Jul, jul, strålande jul


Ja kanske inte riktigt än, men snart så.
Jag är en stark anhängare av julen. Kanske beror det på att jag alltid varit med en stor släkt på julen med allt mys och glädje som hör det till.
Vet att alla inte har det på samma sätt.
En del människor får enorm ångest på grund av julen.
Alla de stackare som vet att julen är en tid av glädje och samhörighet, men som själva sitter där på julafton, ensamma och med endast TVn som sällskap.
Jag lider med dessa människor och önskar att jag kunde bjuda hem dem alla till mitt eget julfirande. Låta dom ta del av allt det goda som jag får, samt känna värmen som ett riktigt gameldags julfirande innebär. Med tomte, stojande barn, skinka, knäck, julklappar och allt annat som gör julen till vad den är.

Vi firar nämligen jul i min mosters lantställe som ligger mitt i skogen utan en granne i sikte. Oavsett hur lite snö det är i övriga landet, så finns det alltid snö där på julen.
Dom dukar upp med ett ordentligt festbord som garanterat inte lämnar något enda litet utrymme i magen tomt. Hela huset är pyntat som en presentshop och de öppnar det så gärna för oss andra. Där tillbringar hela tjocka släkten julafton i en enda underbar julefrid.
Nu blir det tyvärr inte varje år vi är där, då de firar med min mosters mans släkt ibland, men även då det firas någon annan stans så finns denna härliga julstämning med oss.

Jag älskar verkligen julen och hoppas att alla får möjlighet att känna glädjen med julen. Hoppas bara att resan fram mot den 24e blir lyckosam för samtliga inblandade.



Hur firar ni jul?

Kommentarer
Postat av: tess

Godmorgon Jalonen!!! Sitter på jobbet å pustar ut efter ett högt tempo för att få alla till frukosten...



Jag har den ära å fira julen på just jobbet i år. De blir grejjer de ;-D nott... Annars firara vi alltid julen hemma... jag är väl inte den där som älskar julen å orkar fara omkring men vi gör de mys pys hemma... bjuder in några och så äter vi gott å njuter av lugnet. Ja stressar aldrig. I år firara vi julafton dagen innan med våra barn våra föräldrar å kanske någon mera vi får se.... Tycker mer å mer om att fira jul i alla fall mot innan. //Tess

2008-11-29 @ 09:55:57
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Mikaela

äsch, det känns som att han vill vara singel ibland bara. då kanske du förstår..

2008-11-29 @ 10:48:31
URL: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: Mikaela

yes, jag skickar ett mejl.

2008-11-29 @ 11:29:16
URL: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: tess

mmmm ja ibland e de full rulle,, ja ska snart hem på mina timmar eller rättare sagt till syrran å ja ska äta där å fasen ta henne om ja inte får efterrätt... chokladpudding ska ja ha... ;-) //Tess

2008-11-29 @ 12:15:29
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Mikaela

ja det är lungt, gör det när du kan :) ha så kul på kalaset nu!

2008-11-29 @ 14:10:12
URL: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: tess

Full rulle? Ja har en hel del kvar på jobbet,, vill hem å sova e hur trött somh elst. Fick ju hjälpa Oskar med något han hade strulat till de med.... Mamma e bra å ha ibland. //Tess

2008-11-29 @ 16:55:58
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Ja, jag förstår att det varit fullt upp. :) Har ju läst här i din blogg vad du hittat på.

Slemmet är okej idag också om du nu vill veta. ;)

Önskar dig också en superfin första advent! Jag älskar också julen. Men som du skriver, det är många som är ensama och det känns förstås extra hemskt vid den här tiden. :(

Godnatt Stefan.

Kram till dig.

2008-11-29 @ 22:35:41
URL: http://mittmirakel.blogg.se/
Postat av: tess

Godmorgon.... önskar en fin första advent //Tess

2008-11-30 @ 09:50:34
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Lena

Det låter som om du brukar ha fina jular :) Jag gillar också julen och firar även jag med mycket släkt och mys! Är man ensam så är man nog oerhört ensam just på julen...nog önskar man alla att få uppleva samhörighet, glädje, stoj och allt vad julen har att ge :)



ha en fin 1:a advent!

2008-11-30 @ 10:14:03
URL: http://lenakald.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0