Jordgubbskrig i TV-soffan

 
 
Halloj på er.
Varit en del annat som tagit upp tid och ork den senaste veckan. Därav den uteblivna skriften från vägens härskare.
Sist berättade jag ju om Elliots och min egen hostiga tillvaro. 
Där är det bättre på alla plan nu, men förra helgen blev det drag kring lilleman. Han har också hostat och varit snorig ett tag, men inget jätteallvarligt. Men så förra fredagen började det låta ganska illa i luftvägarna på honom och på lördag fick vi nog. Blev en tur till primärvårdsjouren på kvällskvisten.
Medans jag satt där och väntade på läkaren, efter att de tagit ett gäng prover på Eddie, så kunde jag inte låta bli att förundras över hur det måste vara att arbeta på ett sådant ställe.
Ta bara killen i rummet bredvid.
Han pratade i telefon under hela tiden jag var där. Även om jag genast förstod av hans brytning att han knappast var infödd ljustorpare, så pratade han ändå rätt hygglig svenska. Han pratade med tre olika personer. Först var det nån som tydligen skulle slå in pannbenet på honom, och som han nu gjorde allt för att övertyga om motsatsen. Sen var det nåt om ett fruntimmer som var på rymmen från spisen och sist men inte minst, helt öppet, en diskussion om vilken langare som var mest pålitlig, Vid det sista samtalet var han dock något mer lågmäld.
Naturligtvis var karln påverkad av nåt. Han skrek då och då åt personalen att de skulle fixa hans medicin för han hade så ont i örat. 
Testa att prata lite mindre i telefon kanske?
Åter till Eddies bekymmer.
Vi blev hemskickade med flytande bricanyl och en försäkran om att det inte var någon fara.
Och ändå satt vi bra precis två dagar senare, på akuten med en liten kille som knappt fick åt sig andan.
Han blev inlagd och fick inhalera adrenalin var 4e timme och fick diagnosen förkylningsastma. 
Bricanyl skulle han absolut inte ha då det inte ska ges till barn under 6 månader och avdelningen skulle lämna in en lex mariaanmälan på primärvårdsjouren. Jippie!
Nu är han mycket bättre och vi har medicin hemma att ge honom om han får besvär igen.
Blev lite strul då han blev inlagd. Emil huserades in hos brorsan och hans fru, och Elliot hos älsklingens föräldrar. Ja åtminstone tills hon kom hem från sjukhuset. Jag lev kvar med Eddie.
 
Har haft ben segdragen konflikt här hemma.
Älsklingen köpte jordgubbar och vindrutor igår. Dessa har vi ätit av i kväll, men inte utan konkurrens.
Maja, katten, råkar vara helt tokig i bägge dessa sorters grönsaker. Så hon har försökt hypnotisera jordgubbarna att hoppa ner på golvet så hon kunnat ta dom. Tyvärr funkar hypnos ganska illa på just jordgubbar.
 
 
Nu är det dags att hoppa i lopplådan så man orkar upp till kneget i morgon.
Sov gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0