Dags för bingen


Ja jag vet att det är pensionärsvarning, men jag ska upp tidigt och dessutom sover redan resten av familjen.
Båda två är hängiga med feber och hosta. Det sa bara PANG så hade dom styvt 38 grade båda två. Sanslöst!

God natt på er alla bloggare.

Jahapp......då var svärmor på väg hem till Stockholm igen.
Och på fredag åker vi ner till henne. Lillkillen är överlycklig att han får träffa mormor så snart igen. Han saknar henne jättemycket mellan gångerna.
Men nu behöver han ju inte vänta så länge den här gången.

Alla känner apan...


Jaha mina vänner.
Då vet hela bostadsrättsföreningen vem Jalonen är då.
Japp!
Ska strax berätta.
Men först:
Jag var först på 30-årsuppvaktning av min kusin i går.
Han fyllde egentligen för ett par veckor sedan, men då var han bortrest med familjen så dom tog det nu i stället.
Det var öppet hus där och de hade dykat upp en plockbuffé som dignade av godsaker.
Det är alltid lika roligt att se hur olika folk beter sig när det vankas gratismat.
Jag är ju sån som tar för mig lite av varje för att ev back om det känns rätt och viljan finns.
Men en del fullkommligt överbelamrar talriken med mat, oavsett om dom verkligen har för avsikt att äta upp det eller inte. Precis som om dom var rädda för att bli utan annars. Hade ett par sådana personer på kalaset i går också.

Kunde tyvärr inte stanna så länge där då vi skulle på partaj med Brf vi bor i på kvällen.
Dom hade bokat en restaurang här bredvid och bjöd alla medlemmar på lite mat och dryck. Nu blev det kanske inte så värst lite av framförallt det senare. ;-)
Först var det lite mingel med fördrink och även om det är mest pensionärer där vi bor, så var stämningen hög på haket.
Sen satte vi oss och fick en helt underbar oxfilé serverad med en potatiskaka och rödvinssås. Det var bland det bästa jag ätit, och då är jag ändå gift med en kock. Om ni någonsin kommer till Timrå, så ska ni absolut inte missa ett besök på Restaurang Två Tallar.
När varmrätten var inmundigad satt vi där och språkade med bordsgrannarna, då Annica plötsligt tog mig i armen och sa:
-Jag tror inte att han mår så bra! och pekade på mannen mittemot sig
Jag kikade dit och ser hur han flackar med blicken och ser helvissen ut.Hans sambo som då hade reagerat satt och frågade honom om han mådde bra men fick inget svar.
Jag sprang då runt bordet. Ingen höjde ens på ögonbrynen föruton han som satt bredvid farbrorn.
När jag kom fram kände jag omedelbart efter pulsen, utan att hitta den, och ser samtidigt hur ögonen vändes utochin på honom.
Då tog autopiloten över.
Jag lyfte upp farbrorn och bar honom mot en öppen plats i lokalen. Det var inte det lättaste, då folk bara satt och stirrade utan att göra en enda ansats till att flytta på sig. Så småningom kom vi bort från borden och jag kunde lägga ner honom på golvet. Då slår han åter upp ögonen och jag kände att pulsen kom tillbaka.
Mer fick jag inte en chans att göra, för då hade en kvinna som tydligen var sjuksköterska reagerat och knuffade undan mig. Men hon hade inte så mycket att göra. Jag tvivlar visserligen på att hon varit föga kapabel att göra nåt heller i hennes tillstånd. Det var nog inte bara ett glas vin som slunkit ner där inte.
Hur som helst så bestämde hon att avboka den ambulans som en bordsgranne ringt efter. Jag hade nog helst sett att dom kommit och tittat till farbrorn i alla fall.
Hur som helst så kvicknade han till och blev riktigt pigg sen. Han hade inte ett minne av att jag burit bort honom. Vi konstaterade att han troligtvis fått ett blodtrycksfall då han haft svajande blodtryck förut och efter lite frisk luft och nägra glas kallt vatten så mådde han bra.
Sen fick jag tillbringa resten av kvällen med att parera ryggdunkar och svara på frågor om jag jobbade inom sjukvården. Höll på att svara: -Nej, jag är bara van att släpa på döda ting, men det kanske hade varit att ta i ;-)
Vi hade det jättetrevligt resten av kvällen och vi ser redan fram emot nästa års fest.
Men då ska jag ha med mig nummret direkt till han som kör ambulansen :-D

I dag hade vi tänkt att ge oss ut för att kika på julskyltningen innan svärmor åker hem, men det regnar och är ruskigt halt ute, så vi hoppar nog över det.

Vad tänkte ni hitta på för adventskul då?

Jul, jul, strålande jul


Ja kanske inte riktigt än, men snart så.
Jag är en stark anhängare av julen. Kanske beror det på att jag alltid varit med en stor släkt på julen med allt mys och glädje som hör det till.
Vet att alla inte har det på samma sätt.
En del människor får enorm ångest på grund av julen.
Alla de stackare som vet att julen är en tid av glädje och samhörighet, men som själva sitter där på julafton, ensamma och med endast TVn som sällskap.
Jag lider med dessa människor och önskar att jag kunde bjuda hem dem alla till mitt eget julfirande. Låta dom ta del av allt det goda som jag får, samt känna värmen som ett riktigt gameldags julfirande innebär. Med tomte, stojande barn, skinka, knäck, julklappar och allt annat som gör julen till vad den är.

Vi firar nämligen jul i min mosters lantställe som ligger mitt i skogen utan en granne i sikte. Oavsett hur lite snö det är i övriga landet, så finns det alltid snö där på julen.
Dom dukar upp med ett ordentligt festbord som garanterat inte lämnar något enda litet utrymme i magen tomt. Hela huset är pyntat som en presentshop och de öppnar det så gärna för oss andra. Där tillbringar hela tjocka släkten julafton i en enda underbar julefrid.
Nu blir det tyvärr inte varje år vi är där, då de firar med min mosters mans släkt ibland, men även då det firas någon annan stans så finns denna härliga julstämning med oss.

Jag älskar verkligen julen och hoppas att alla får möjlighet att känna glädjen med julen. Hoppas bara att resan fram mot den 24e blir lyckosam för samtliga inblandade.Hur firar ni jul?

Nu ska jag göra en Kronblom...

...och slå omkull mig på soffan en stund.

Nähä....det skulle jag inte alls det säger frugan.
Jag har ju inte damsugit och torkat golven ännu.
Men snälla, kan man inte få en stunds välförtjänt vila efter att ha dragits runt ett helt shoppingcenter en halv eftermiddag?
Ja vi tog ett litet brejk i adventsstöket och for till Birsta. Skulle ju handla present åt min kära kusin och sen var det lite som Annica ville titta på. Lite...stööön
Men jag lever i alla fall och får väl riva fram monstret ur städskrubben.

Full rulle


I dag är det mycket att stå i.
Nu ska jag först riva ner gardinern, putsa fönstren och hänga upp nya gardiner.
Sen är det damsugning och golvtorkning som gäller. Hämta upp julpinaler ur källaren, packa upp dom och se så att alla lampor funkar.
i eftermiddag ska jag sen iväg och handla present åt min kusin och hjälpa morsan med det sista i flytten.
Ska nog se att jag kan få tiden att gå i dag också :-D

Vad har ni för er då?

Nu blir det andra bullar


Fick höra från en av de större bloggarna, att man inte har någon "riktig" blogg om man inte har "dagens outfit".
Så på måndag drar jag också igång med det. Håll utkik så får ni se en "riktig" blogg från herr Jalonen.
Det kommer att bli en annorlunda upplevelse för er..jag lovar ;-)


Farligt för blodtrycket


Det blev 4 - 3 till slut.
Japp!
Timrå vann äntligen mot Skellefteå.
Dom har fruktansvärt svårt mot "fejkAIK" och det var lite trixigt även i dag.
I första tog Timrå ledningen med 2-0 ganska tidigt, men innan perioden var över stog det 2-1. I andra kvitterade Skellefteå och det resultatet stod sig in i tredje.
Först tog Timrå ledningen med 3-2. Sen blev det 3-3 och till sist 4-3. Men jäklar va dom tryckte på för en kvittering mot slutet. Timrå höll dock undan och tog 3 mycket viktiga poäng.
Och jag vann på matchresultatet. 250 pengar rakt ner i min ficka :-)

En dag med hackat och malet


Ja det har varit en dag med delade känslor i dag.
Positiva nyheter först:

Jag ska ha med mig en praktikant från gymnasieskolan i 3 veckor. Det har varit på gång i snart ett år med ett sammarbete mellan firman ich skolan, och nu ser det äntligen ut att bli verklighet.
Varför så kul då?
Jo, jag tror väl inte på något vis att jag är bättre än någon annan på jobbet, men jag har däremot en vilja att dela med mig av de kunskaper jag har till nya i yrket. Det krävs ju att man är lite öppen och inte sluter sig som en mussla.
Jag hoppas kunna lära praktikanten åtminstone en del av det jag kan.

Det trista då?
En av mina arbetskamrater verkar ha fått agg mot mig på nåt vis. Jag vet inte vad jag har gjort, men han har varit tvär och vrång mot mig hela veckan. Fattar ingenting.
Tråkigt att det ska vara så. Om han nu irriterar sig på nåt hos mig, så kan han väl prata med mig om det. Stämningen är inte alls speciellt lustig just nu.

I övrigt så har det varit lagomt att göra idag. Några lossningar och några lastningar. Lagomt för att man ska slippa bli uttråkad, men också lagomt för att man ska slita ut sig.

Hur har er dag varit då mina vänner?

Ganska viril för sin ålder


Behöver minsan ingen viagra den här killen inte. Riktigt imponerande.Kossan.se

Sopor värda sin vikt i guld


Hej hopp kära vänner.
I dag har det minsann varit full rulle på herr Jalonen.
Körde Karlstadsbilen i dag, men i  morse började jag med att hjälpa till med stycket från Göteborg.
Det var ganska mycket i dag, och som vanligt hade dom lastat som arslen där nere. Ibland funderar vi på om dom lastar med skopa. Speciellt Boråsbilen brukar se ut som en krigszon, mycket tack vare alla de paket som skickas från postorderfirmorna i den trakten.
När det var klart hade jag redan bilen lastad med 4 utkörningar runt om i stan. Det blev lite åkande kors och tvärs men eftersom det bara var välkända ställen så var det inga problem.
När det var klart så fick jag en hämtning av en sopmaskin.
Jahapp, tänkte jag, och spärrade sen upp ögonen en aning när jag fick se måtten. 6 x 2,4 x 3 meter! Stor sopmaskin det.
Och det var den.


Rena vrålåket! Sopmaskinernas Rolls Royce!
2,2 miljoner kostar den om nån skulle vara spekulant  ;-)
Sen var det än det ena än det andra hela eftermiddagen fram tills det var dags att lasta stycke.
Efter jobbet hade vi sen personalmöte i nån timme. Så det vart en lång dag i dag.

Vad har ni haft för er i dag då?

Lite down idag


Kommer inget skojfriskt inlägg om snöstorm och utländska lastbilschaufförer idag tyvärr.
Hade kunnat bli det, men idag käns det en aning fel.

Annicas styvfar gick bort idag efter en tids sjukdom.
Han fick diagnosen cancer i somras och nu orkade inte kroppen stå emot mer.
Det är jobbigt för både Annica och hennes mamma, tänker på dig, just nu. Visserligen hade inte Annica något direkt släktskap med honom, men han var ändå den enda pappa hon hade sedan hennes egen far gick bort för ett antal år sedan. Dessutom var han morfar för Emil. Den enda han kände till.

Är glad att han i alla fall fick tillfälle att  träffa sitt nya barnbarn innan han somnade. En liten tjej som föddes för några veckor sedan.


Vila i frid, det är du värd.

Och till alla er andra.
Tänk på Cancerfonden. Med rätt forskning, slipper vi kanske begrava våra anhöriga i denna fruktansvärda sjukdom i framtiden.


Ha ha ha...HAA


Ja jäklar!
Hittade en riktig reklamklassiker.
Den här är det ju nästan så att man blir nostalgisk över. Hur många gånger har man inte fått lust att ta till detta då chefen har kommit med ovanligt dumma förslag?


Kossan.se

Ryggen värker, benen...


...är stumma och huvuder trött.
Men nu är morsan i alla fall så gott som fullflyttad :-D
Har varit igång sen niotiden i går med bara kortare uppehåll för mat och några timmars sömn i natt.

Flyttar brukar ju sällan vara någon rolig historia, förutom för den som flyttar, men den här började osedsamt  tungt.
Meningen var att jag skulle låna en lastbil på jobbet för att allt skulle gå smidigt och snabbt.
Jag tog med mig lillen upp på jobbet i går morse för att hämta den. Vi backade ut från parkeringen och körde mot grindarna ut från området. När vi stannade för att grindarna skulle gå upp, hände nåt knepigt. Jag skulle växla ner för att starta på nytt, men växelspaken gick bara runt runt, utan att något hände.
Åh, nej. Morsan står med allt packat och så går lastbilen sönder. Hjälp!
Det gick varken att få i eller ur växlarna, så det var bara att smyga igång på fyran och vända tillbaka. Inte nog med flytten så ska den bilen gå med bröd till Sollefteå kl. halv sex på måndag morgon.
Gjorde mitt bästa för att försöka lokalisera felet men hittade det inte. Min första tanke var att någon låspinne på ett av stagen till växellådan hade lossnat, men jag gick bet.
Efter yttrerligare någon timme så fick jag ge upp om det skulle bli någon flytt, och bege mig till OKQ8 för att hyra en flyttbil där. Dom hade som tur var en kvar och sen kom jag äntligen iväg för att påbörja flyttandet.
Morsan och lillebror hade varit förutseende nog att börja bära ner lite saker till porten, så det gick ju undan att komma igång.
I förra veckan var jag upp till morsan med lite flyttkartonger som vi hade. Tror det var fyra stycken.
Bra, tyckte mamma. Det klarar jag mig nog med. jag har inte så mycket saker.
Jo hej och hå.
Så här såg det ut efter första inlastningenOch så här såg det fortfarande ut uppe i lägenhetenBara att inse. Jag och min mamma har lite olika uppfattningar om "inte så mycket saker"  hi hi hi...
Men det var ju inget att göra åt. Vi hade inte fler kartonger.
Jag och brorsan bar som dårar fram och tillbaka, upp och ner, in och ut.
Många vändor blev det och i går kväll då vi lade ned för dagen, kändes armarna mer som välkokt pasta än som kött och ben. Tur att jag har en förstående hustru som tog hand om mig lite extra när jag kom hem i går ;-)
I morse kände jag inte alls för att kliva upp. Kroppen protesterade hejvillt och tyckte att jag skulle lägga mig och dra på mig täcket igen.
Men hur det än var så var jag ju tvungen att försöka få till lastbilen inför morgondagen.
Åkte upp på jobbet, startade bilen och försökte återigen hitta felet.
Hör och häpna!!!
Pang & bom, så hoppade växelspaken i rätt läge igen och det gick att växla igen.
Jahapp! det var det det.
Nu har jag och lillen nyss kommit hem från morsan igen. Vi har hjälpt henne att borra upp diverse saker saker på väggar och i taken.
Känns som att jag flyttat färdigt för ett tag framöver nu :-D

Vad har ni haft för er då mina vänner?

Hej alla glada


Ni får ursäkta att jag inte varit med er i dag, men jag har ju hjälpt mamsen att flytta idag och det gick allt annat än smärtfritt till en början.
Är helt slut nu, så ni får lugna er till i morgon innan jag svarar på komentarer och skriver nåt mer ingående.
Ha en fortsatt härlig kväll allihopa.

Varning alla känsliga tittare


Det här är mycket obehagligt, men jag kan inte låta bli att tänka:
SKYLL DIG SJÄLV!!!


Höjden av fårskalleri!!!


Sånt här irriterar mig verkligen.

Anonym om Det går fort nu:

"Hej!

Här kommer några jättebra tips till dig! Du får självklart poäng direkt genom att bli medlem genom mig.
Nr 1. Här samlar du enkelt ihop poäng och får välja presentkort på Siba eller Game.
http://www.gratistvspel.se/Register.asp?r=328
Nr 2. Den här sidan är helt ny vilket gör att du enkelt värvar folk och samlar poäng. Byt in mot
presentkort i valfri affär.
http://www.gratismode.se/?c=4976
Nr 3. Lika enkelt att samla poäng på denna sida, om inte enklare :D Här får du
presentkort på Kicks eller Make Up Store.
http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=57223
Nr 4. Kanske den enklaste sidan att samla poäng på och få hem gratis presentkort från
H&M eller Gina Tricot.
http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=219
Nr 5. Här samlar du pengar istället för poäng som du enkelt och gratis för över till ditt konto när du är nöjd.
Superenkelt att komma upp i stora summor!
http://pengargratis.se/?r=2746
Nr 6. Här samlar du enkelt ihop poäng och får välja presentkort i valfri affär:
http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=33889
Nr 7. Här samlar du ihop poäng en poäng som ger dig valfria gratissaker. Kanske den enklaste sidan. Jag själv har beställt
en platt tv och en bärbar dator.
samla ihop till 10 ynka poäng. Det gör du lätt genom ett enda erbjudande t.ex. 4 filmer gratis från lovefilm.se.
http://www.gratisgen.se/?ref=91745

Säg till om du behöver hjälp med något!

Ha en fortsatt fin dag och sköt om dig!

MVH Jozzan på http://jucismacker.blogg.se/"

Jag kan förstå att vissa kanske får ut något av att skicka sånt här.
Men om nu någon ska göra det, se då till att kanske skicka till någon som åtminstone har ett visst intresse av det. Ta en sekund att rulla ner i bloggen för att se om denna person över huvud taget har ett enda inlägg i ämnet.
Jag blir bara vrång, och vägrar av princip att besöka den som skickar sådant, någonsin! 
Jag kör lastbil.
Vad bryr jag mig om gratis smink, parfym, damunderkläder eller andra dumheter. Kom tillbaka när det handlar om gratis öl eller nåt annat väsentligt.

Det går fort nu


Veckorna bara flyger iväg och snart är det nytt år igen.
I dag har jag haft det utomordentligt bra på jobbet. Bara den förbannade blåsten, som tränger genom märg och ben, som drar ner betyget en aning.
Har varit i Ö-vik nästan hela dagen.
Hade en lossning på 20 ton och sen lastning på Johanssons plåt och Husum fabriken.
Det är en stadig pjäs den fabriken kan jag lova.
 


Nu är man i alla fall hemma, och i kväll blir det nog någon form av starkvara för att få tillbaks normal kroppstemperatur.
Men inte för mycket. Ska köra flyttlass åt morsan i morgon. Blir lätt så när man har fritt lån av lastbil på jobbet.

Vad ska ni göra i helgen mina vänner?

P.S Eftersom det är så poppis med frågelåda hos alla bloggare, så tänkte jag gå steget längre. Fråga om ni vill veta! Inte behövs det nåt speciellt tillfälle för det inte. D.S

3 - 2 efter förlängning.


Är en glad hockeysupporter just nu.
Mitt älskade Timrå vann mot Luleå, även om det satt hårt inne.
Timrå ledde med 2-0, men lite olycka gjorde att det stog 2-2 efter full tid. i förlängningen visade dom i alla fall vart skåpet skulle stå och avgjorde distinkt.
Nu kan man lägga sig med ett leende på läpparna.
Sov gott alla goa människor där ute.

Mörkret sänker sig...


...över bygden och kvicksilvret sjunker i temometern.
Blev en del fixat idag trots allt.
-Tandläkaren med lillen
-Lunch och mini-shopping i Birsta.
-Övningskörning med Sylvie
Bara hockeyn kvar nu och den börjar först om 2 1/2 timme.

Lillkillen är oootroligt besviken på sina dagisfröknar idag.
Precis när vi kom dit efter tandläkaren, gick dom in efter att bara ha varit ute en liten stund. Han älskar att vara ute och leka. Men det var för kallt tyckte personalen. För dom kanske, men knappast för barnen som rör sig hela tiden. Om dom tyckte att det var för kallt i dag när det var -3, ska dom då vara inne på heltid då vintern kommer på allvar?
Dom får väl se till att klä på sig ordentligt. och kanske leka & hålla koll på barnen istället för att bara stå i en klunga och prata skit.
Dom lovade honom att dom skulle gå ut på eftermiddagen igen.
Nu när han kom hem så var han jätteledsen för han hade inte fått vara ute nåt alls och lekt.
Dålig stil av personalen att inte hålla det dom lovar. Solen har ju strålat precis hela dagen. :-(

Käftis väntar


Nu ska strax jag och lillen knalla iväg till folktandvården. Det är dags för hans rutinkontroll.
Han har sett fram emot det hela veckan och knappt pratat om nåt annat.
Men igår höll det på att sluta i katastrof.
Dom ringde och sa att hans tandläkare var sjuk och undrade om vi kunde flytta tiden.
Nej nej nej, sa Annica. Då skulle han ha gått i taket lillen.
Hon som ringde frågade då om det gick bra med en annan tandläkare.
Visst, han bryr sig knappast. Han vill bara dit, gapa stort och höra hur duktig han är. Då är han nöjd :-)

I övrigt blir det en dag med solsken verkar det som. Det kom lite snö i går kväll, och solen gnistrar så vackert i den nu.
Senare i dag ska jag först ut och övningsköra med Sylvie och sen är det dags för hockey i kväll. Luleå kommer på besök.
Heja Timrå!

Vad gör ni i dag?

Hi hi hi...riktigt bra!


Kolla in den här killen/tjejen.
Ingen dålig tecknare direkt :-DKossan.se

Fasligt va tråkigt...


...det är med dagar som den i dag.
Har varit så extremt lite att göra på jobbet. Vissa skulle säkert tycka att det vore ganska trevligt, men med 10 timmars arbetsdag blir det lätt lite långtråkigt när det inte händer nåt.
Var visserligen med och lossade stycket från Göteborg i morse, men det var också ganska lite.
Sen hade jag bara en utkörning, visserligen fullt åk, och inte ett kolli att lasta. Inte ett enda gram!
Var tillbaka på kontoret redan till 12 och då hade jag och janne hunnit med lunch i Birsta också.
Där hände det förstås en lite lustig sak.
Vi var på ett ställe ingen av oss ätit på förut.
Tog varsin bricka, bestick, glas och skulle så betala.
-Vad kostar det? frågade jag
-Har du stamgästkort?
-Ehh...nej, det är första gången jag är här.
-Ja men då kanske ni ska äta först innan ni tar ett stamgästkort.
Vad sa hon? Jag tittade på Janne
Så förtroendeingivande det lät då.
Vi hade ganska kul åt det medans vi plockade åt oss av lunchbuffén. :-D
Maten dög hur som helst, även om Janne hade känningar åt magen nu på eftermiddagen, påstod han ;-)
Sen blev det en eftermiddag i ledans tecken, även om jag hjälpte Peter att flaka om, fram tills att det var dags att backa till kaj vid 16 tiden.
Nu ska jag strax hoppa i en dusch och sen i kväll blir det till att ta hand om frugan till Grey´s Anatomy.
Hon halkade i dag, jäklar va halt det är förresten, och behöver lite massage. Men jag vet inte riktigt hur det ska gå till då hon är aldeles öm.
Kan ju alltid ta hennes händer i alla fall.
Har ni prövat det?
Det borde ni. I händerna vänder blodomloppet och där samlas massor av slaggprodukter. Luckrar man upp dom med massage, så är det precis som om man frigör endorfiner som kan ge smärtlindring både här och där. Man blir alldelse varm i kroppen av det. :-D
Pröva!
Jag lovar att det är otroligt skönt hur som helst. Händerna är en klart underskattad kroppsdel för massage.

Vad har alla mina bloggarvänner haft för sig i dag då?

Hoppsan - stod chefen där?


Ibland blir saker och ting inte riktigt som man har tänkt sig.
Det fick jag erfara på jobbet idag. Två gånger om dessutom.
Hade en ganska lugn start på dagen och började med att lossa 30 pallar fryst bröd på 2 olika ställen.
Efter det åkte jag tillbaka till kontoret där de andra precis var klar med stycket från Göteborg.
Fick utkörningarna, 2 st, och lastningarna, bara 1, på en gång och tänkte att det var lika bra att sätta fart så kunde jag ta lunch när jag var klar. Borde inte ta mer än ett par timmar.
När jag skulle svänga ut från speditionen så hade jag 1 bil före mig ut genom grindarna.
Nu var det så att just i dag så hade polisen nån jättedrive mot rattfylleri och hade bestämt sig för att ha kontrollen mitt i vårt grindhål. Jättesmart!
Bilen före mig fick stanna för att blåsa, så jag stannade en bit bakom. På dagarna då grindarna står öppna, finns det istället en bom som reglerar in och utpassage. då denna bom sitter en bit innanför grinden och jag stannade förstås innanför den för att den inte skulle gå igen på bilen.
Bomen gick ned medans jag väntade, så när bilen framför var klar var jag tvungen att backa för att åter åka fram mot bommen så att den skulle gå upp.
Lade i backen och började backa.
TUUUUUUT!!!!! hörde jag och tvärstannade.
Fram bakom vagnen kom det en ursinnig chef med en lagomt julröd färg i ansiktet. Han hade stått bakom mig men inte uppmärksammat att jag backade. Inte förrän han knuffades bakåt vill säga.
Hoppsan!
Men saken är den, att om en personbil står närmare än 5-6 meter bakom ett tradarekipage, finns det inte en chans för föraren att se bilen. Lastbilen är närmare en  meter bredare och har en "död" zon en bit bakom vagnen. Det borde han veta. Jag hade inte sagt nåt om det varit en kund som som hämtat eller lämnat någon sändning, men min chef, som kört lastbil själv i 20 år. Han borde veta bättre än att ligga så nära vid ett sådant ställe.

Efter den lilla incidenten rullade jag vidare och gjorde mina utkörningar. Den sista var till Imerys, som ligger inne på hamnområdet i Tunadal, där jag även skulle lasta. När jag körde in genom grindarna stog det inte en enda bil i kö. Perfekt tänkte jag och åkte bort till Imerys. Det tog väl ca en halvtimma innan jag var klar och åkte tillbaks mot lastningskontoret. Höll på att få dåndimpen då jag rundadehörnet, och såg att planen där var fullpackad av lastbilar.
Suck!
Nåja, jag gick in och anmälde mig och fick då veta att det "bara" var 11 bilar före. 11 bilar!!!
Det var bara att luta tillbaka sätet och lyssna på ljudbok tills det var min tur.
Nästan 3 timmar tog det från att jag åkte in genom grindarna tills att jag åkte ut. Behöver jag säga att det inte blev så mycket till lunch?
Tur att det inte var så mycket mer att göra i dag annat än att lasta stycke på eftermiddagen.

Hur har er dag varit i dag då?

Min morfar - tejpmannen


Hej alla glada.
I dag har det varit en mycket angenäm arbetsdag för herr Jalonen.
Solen har skinit, lagom mycket jobb och ingen stress över huvud taget.
Det enda lilla negativa jag kan tänka mig, är att jag höll på att bli utan lunch. Ja, egentligen var det väl ingen fara, men ändå.
Jag var på väg längs E14 upp mot Ånge, för att lasta virke på Callans Trä. På väg dit tänkte jag stanna i Viskan och äta. Lägger i blinkersen, saktar ner, bromsar....och gliiiider förbi infarten.
Jäklar va halt det var!
Men som tur är så har dom ju en till infart, så jag tog den istället. :-D

Vad med tejpmannen då?
Jo, jag köpte mig en ny kupévärmare på Jula häromdagen. En jättebillig en. Hittade nämligen inte min gamla.
Men den var då riktigt usel. I morse var det -3 ute, och den hade inte lyckats få bort frosten på vindrutan. Talanglöst!
Så jag bestämde mig för att leta reda på den gamla istället.
Efter mycket om och men, hittade jag den till slut och tog fram den. På baksidan av den, satt det några remsor med maskeringstejp. Jag började gapskratta och Annica frågade om det slagit slint för mig.
Det var nämligen så här.
När jag pluggade i Luleå, så hade jag en hyfsat fräsig bil med kjolpaket och grejor. Enda felet var att på ena sidan hade det spruckit lite, så att kjolen hängde vid höger bakdörr.
På helgerna när jag var hemma i Timrå så bodde jag hos min mormor och morfar, och tydligen så irriterade den där trasiga kjolen morfar ganska mycket.
En helg så hade jag varit ute och roat mig och övernattat någon annan stans. När jag kom hem dagen efter så såg jag på en gång att den berörda kjolen INTE hängde. Hmmm...måste undersökas.
Tittar efter och ser att den är tejpad på plats. Ordentligt dessutom.
Det visade sig att morfar hade tagit en extra stark monteringstejp och satt fast alltihop. Jättebra tyckte han.
Bara det att det så förjävligt ut om man öppnade dörren
Efter det här så började jag kika lite extra efter hur han löste olika saker.
Med tejp.
Han tejpade allt möjligt. Till och med min kupévärmare. Han monterade den så att den skulle sitta fixerad istället för ligga lös på golvet. Med tejp. Tanken var ju god :-D

Fullt ös...

...i närmare 4 timmar blev det för lillman i dag. Han har hoppat, sprungit, kastat, åkt, studsat, rutchat och allt annat ni kan tänka er.
Men jag vet ändå inte vem som är mest slut efter detta äventyr. Emil eller pappa?

En sak som är så underbart med det där stället, är att man kan låta barnen springa och härja bäst dom vill. Det finns liksom inga risker med stället då det är byggt för maximal säkerhet.
Likförbaskat är det vissa föräldrar som konstant hänger sina barn i hasorna, max en meter bakom. Varför?
Det var speciellt två familjer där man bara skakade på huvudet åt föräldrarna. En pappa som var där med sina två barn. Den ene var väl i Emils ålder, och den andre något år äldre. Karln var med ungarna hela tiden. Till och med in i hoppborgen. Helt utan hänsyn till alla andra ungar där, börjar han hoppa som en tokig. Och vad blev resultatet av det?
Jo alla ungar flög ju som höstlöv eftersom hans enorma tung gjorde deras små hopp till rena rama katapulterna. Två gråtande barn blev följden och han lommade lite skamset därifrån. Det borde han väl för tusan kunnat räkna ut med bara en bråkdel av sin begränsade tankekapacitet? Eller?
Den andra familjen vi hade kul åt, var en mamma och pappa med sina två barn. Återigen en i Emils ålder, men en som var något år yngre också. Dom sprang efter dessa ungar som besatta. Barnen fick inte röra en fena utan att någon av föräldrarna var dom hack i häl.
Inte nog med det. Mamman släpade dessutom runt på en väska, typ förvuxen skötväska, där jag vid ett tillfälle såg att hon var förberedd för vilken katastrof som än kunde tänkas. Där fanns servetter, vattenflaska och till och med en första hjälpenkudde. Men snälla nån!
Nåja, lillen hade kul och det är huvudsaken.
Nu ligger han till sängs och mamma läser god natt saga. Han lär nog somna relativt ovaggad. :-)

Söndag morgon...

...och ett underbart vinterväder!
Ja jag vet att jag gnällt en del över snö, is, och halka, men när man drar upp persiennen i fönstret och ser detta......så kan man inte låta bli att bli glad.
Det är så härligt när solen gnistrar i snön. Även om det inte är så mycket :-D

I dag ska vi göra det bästa som finns enligt lillen.
Vi ska åka till Drakborgen. Emils favoritställe i alla katgorier.
Och det är sannerligen en imponerande anläggning. En ENORM klätterställning som han kan springa runt och ha kul med i flers timmar. Dom har en bana med elektriska bilar och motorcyklar, ett "rum" med trycklyftsdrivna kanoner som skjuter mjuka skumgummibollar, jättestor uppblåsbar rutchkana, hoppborg, miniland för de som är upp till 4 år och en finfin servering där man får ordentligt med mat till hyfsade priser. Man kan lätt slå ihjäl en dag där. Inga problem. Emil brukar man inte se röken av annat än då han tar vätskepåfyllningspaus och då det vankas mat. Annars far han som en ojlad blixt runt hela anläggningen. Och det bästa är, att mamma och pappa kan sitta i lugn och ro och bara se på och läsa en bok eller vad som helst. Det är verkligen en kanonanläggning..

 

 

Nån som vill följa med? :-D

Hemma!


Nu är vi hemma igen jag och lillen.
När vi hade släppt av Annica blev det barnens hus där vi köpte nya pärlor, och sen en sväng förbi karamelllagret. Är det lördag så är det ;-)
Efter det åkte vi förbi morsan, där det serverades våfflor. Mums!

Nu är vi hemma och tar det lite lugnt. Lillen sitter och bygger pärlplattor för brinnande livet, och själv ska jag väl kanske förbarma mig över damsugaren en stund. Den ser sugen ut på att komma ut och jobba lite.
Får väl se när man får hem frugan igen. Det vet man aldrig så noga ;-)

Lördag...


...och snön faller tät.Ja det snöar ganska duktigt i mellanåt här. Lillen är överlycklig. Han går omkring och tjuter:
-Jag älskar snön. Jag har saknat den.
Ja, ja...pappa är inte direkt benägen att hålla med. Jo, det får gärna snöa precis hur mycket det vill, så länge det håller sig borta från vägarna.

Nu ska vi snart skjutsa Annica till hennes scrapp-kompisar. Dom ska ha pysseldag och göra...ja vad dom nu gör. Dom skulle samlas vid 12, så vi ska väl ge oss iväg snart.
Får väl se hur länge dom håller på, men jag och Emil tänkte fördriva tiden med ett besök i "den jättestora leksaksaffären", som han kallar den. Barnens Hus med andra ord.
Hoppas att alla som känner sig träffade får en toppenlördag. Ha det så bra.

Pappas duktiga kille


Han satt och ritade medans Bollibompa rullade i rutan. Helt plötsligt säger han:
-Jag har ritat alfabetet.
Och visst. vad sägs om det?Övertid i dag också


Men det börjar kännas som standard snart.
Åtminstone när jag har Karlstadbilen och måste åka till Ö-vik.
Idag hade jag återigen last på bilen som skulle av i Sundsvall och sen 31 ton plåt till Bjästa och Ö-vik.
Var bara att kugga i och åka det. Just som bilen började rulla, märkte jag att det blev små prickar på rutan. Hmmm...regn....och 7 minusgrader i luften.
Ni må tro att det blev halt. Bilen for som en torrt skinn över vägen, och man hade fullt sjå att hålla den kvar där.
Men det gick det med och jag tog mig upp till min destination utan incidenter. Där uppe snöade det i alla fall, så greppet var bra mycket bättre.
Sen rullade det på hela dagen. Lossade på några ställen i Ö-vik och sen bar det av söderut för att lasta upp. Inget avancerat, men det tog tid.
Sneddade in till Kramfors för 20 m3 frigolit och sen vidare ner till Timrå, där det fanns en grind som var 8,6 meter lång.
På hämtordern stod det att man skulle ringa i förväg så att dom fick dit en traktor. Sagt och gjort. Jag ringde då jag lämnade Kramfors och talade om att jag hade ca en timme ner till Timrå
Det tyckte han lät bra och han skulle ordna en traktor.
När jag så kom ner, körde jag dit direkt.
Höll på att få ett bryt då jag såg att dom inte ens hade fått fram grejorna till vägen. Det tog 45 minuter att få på 2 saker. Trots att dom hade fått en timmes förvarning. Det är riktigt dåligt.
En halvtimma sen kom jag så äntligen hem till middagen och familjen.

Nu är det helg och det gör ju inte ont direkt.
I morgon ska Annica tiil några kompisar, så då har Emil bestämt att han och jag ska ha mysstund då mamma är borta.
Sen på söndag så ska vi nog åka till Drakborgen med Sylvie och hennes lilla tjej.

Vad ska ni göra i helgen mina vänner?

Varm bil & lång penis


Japp!
Nu har man varm bil då man ska till jobbet på mornarna.
Fick motorvärmaren installerad i dag och även stänkskydd fram så att man slipper få lacken förstörd.
Blev till att åka förbi Jula på vägen hem och införskaffa en ny kupévärmare.
Nu slipper man frysa arslet av sig när man ska iväg och kämpa för brödfödan.

Min son är inne i en extremt kreativ fas just nu. Han målar, bygger, pysslar och lägger pärlplattor för fulla muggar. Varje dag kommer det hem nya alster från dagis.
Men idag tog han nog priset. Höll på att sätta i halsen när han stolt visade upp att han minsann har ritat ett porträtt av pappa idag.
Visst, en jättefin gubbe, med hjärta ditmålat, och EN ENORM penis mellan benen! Visste inte vad jag skulle säga. Frågade honom vad det var.
-Din snopp pappa.
Ja självklart, men vad tusan ska dagisfröknarna tänka om att lillen ritar sin pappa med ett John Holmes aggregat?
Döm självaVi får nog ha ett krismöte i kväll när lillen har somnat


God morgon


I dag är man ledig, och ändå hade jag väckaren ställd på halv 7.
Varför?
Jo, bilen skulle nämligen in på verkstad. Den ska får en motorvärmare och stänkskydd monterade.
Skulle egentligen kunna ha gjort det själv, men då blir det säkert nåt litet läckage som håller på och jävlas hur länge som helst.
Bättre att få det gjort med garranti :-D

Efter gårdagen känns det lite som att det här vore ett bra alternativ idag.


Kossan.se


Vad har ni för er i dag då?

Vilken dag


I dag fick jag minsann igen för några lugna dagar på allvar.
I morse började det med att jag hade 12 ton till Sundsvall på bilen, och 9 ton plus lite småkrafs till Ö-vik på vagnen.
Mankan hade halva vagnen tom och skulle till Ö-vik för att både lossa och lasta. Jag föreslog att vi skulle lyfta över det jag hade till honom, för då hade jag sluppit åkt ända upp utan kunde ha vänt i Bjästa. Hade dessutom bara 1500 kg att lasta, så det kunde lika gärna åkt med Göteborgsbilen ner till Timrå.
På så sätt hade vi kunnat spara massor med tid och bränsle.
Men...eftersom det här nu inte var chefens egen ide, så kunde man ju inte göra så.
Jag fick snällt åka in till stan och lossa mina 12 ton på Bevego. Sen rullade jag tillbaks till Timrå, där jag fick fylla upp bilen med gods som blev över i går.
Kl 9 kom jag iväg.
Två timmars körning till Ö-vik och Schenkers terminal där.
Lossade allt krafs som jag inte skulle köra ut själv samt lasta det som skulle till Karlstad där uppifrån. Det var 1 pall.
När jag var klar där så ringde jag till dom som skulle ha de där 9 tonnen plåt. Vi bestämde att jag skulle dyka upp om en halvtimme, halv 1, så skulle han ordna en traktor. Under tiden drog jag iväg och lossade på Beijer. Prick klockan 12.30 kom jag på plats. Ut kom det en gubbe och frågar om det är jag som kommer med plåt.
-Bra, då ska jag ringa efter traktorn.
Men hallå, vi bestämde ju en tid för att traktorn skulle hinna komma.
Fick vänta ytterligare en halvtimme innan den kom så att vi kunde börja lossa.
Då ringde chefen.
- Du får svänga in i Älandsbro och lasta lite virke till Karlstad på vägen ner.
-Jaha, och när stänger dom? undrade jag.
-16.00
-ja vi får se om jag hinner då.
-Hinner du inte det så vete väl fan.
-Jag har ju inte blivit av med plåten än.
-Vad har du pysslat med då som inte hart hunnit längre?
Nu skulle ni ha sett färgen jag fick i ansiktet. Den går nog närmast att beskriva som samma nyans som hallonbåtar ungefär.
Förklarade för honom att det faktiskt inte är nån Porsche man rattar runt i direkt, och att godset minsann inte lossar sig självt.
Dessutom skulle jag ju in och lasta på 2 ställen i Bjästa också.
Då blev det annat ljud i skällan, och han skulle kolla om nån kunde stanna kvar för att lasta mig.
13.30 kom jag iväg mot Bjästa, och naturligtvis fick jag stå och vänta på första stället  där eftersom det var en bil före.
Som tur var gick lastningen fort och jag for till nästa ställe. Tror ni inte att samma bil stog ivägen även där? Hopplöst. Så småningom fick jag på lasten även där, och rullade söderut.
15.55 rullade jag in på Norrlands trä i Älandsbro. Lastningen tog en halvtimme och sen ut på E4an igen.
Från Älandsbro är det ca 40 minuter till Timrå, där jag skulle lasta stycke, lyfta över 6 pallar tunnbröd till Västeråsbilen och lämna över till nattchauffören. Kl 18 åkte jag från jobbet för att möta resten av familjen i Birsta. Annica och Emil hade tagit bussen dit. Det fick bli middag på måsen idag.
Helt slut sitter jag nu här medans min kära hudstru håller på att tillreda en härlig kladdkaka till Grey´s Anatomy.

Ha en trevlig kväll allihopa.

Tillbaks


Det blev en mer eller mindre ofrivillig paus från bloggen i går.
Hoppas att ni kan ha överseende med det mina vänner :-D
Jag var på styrelsemöte direkt efter jobbet i går, och sen var det ju nästan läggdags när man kom hem. Därav min frånvaro.
Vad har då hänt sen sist undrar ni nu?
Ja inte mycket.
Vi märker verkligen av lågkonjunkturen nu på jobbet. Det är knappt nåt gods alls. I går när jag hade Örebrobilen, fanns det inte en enda lastning. Bara 5 pallar stycke på kvällen. Det är inte alls bra.
Och inte var det mycket bättre på Karlstadlinjen idag. Totalt 7 ton lastade jag. Det är inte mycket med tanke på att max lastvikt på ekipaget är 36 ton.
Det enda positiva med detta är att bilarna blir riktigt underhållna nu när tiden finns. I alla fall av mig. I fredags tvättade jag dragbilen på Karlstad, och i dag var det vagnens tur. Det behövdes.
Här ser ni en före-efter bild :-DLite skillnad blev det ju ;-)
Nu ska jag hoppa i en dusch, och sen blir det lite mys med familjen.
Ha det så bra mina vänner.

Det kan inte vara sant!


Läste det här på aftonbladet.se.
Det kan ju bara vara i USA som något sådant kan hända.
Ok att en åttaåring kan få händerna på ett vapen och råka avfyra det även på andra håll i världen.
Men vilket annat land skulle ens komma på tanken att åtala denna olyckliga åttaåring för dubbelmord. Hur kan man ens fundera på om det skulle kunna vara en överlagd handling av en liten människa vars verklighetsuppfattning till stor del består av det som visas på TV.
En åttaåring har inte livserfarenhet nog att veta vad som är rätt eller fel, eller vad som är fantasi eller verklighet.
För egen del förstår jag inte ens att någon människa kan vilja ha ett vapen i samma hem som ett barn.

Stackars lilla pojke. Jag är inte troende, men i kväll vete tusan om jag inte ska be en bön för denna lilla olyckliga och numera faderslösa gosse.

Smart jävel!


Varför hålla på att bryta och bända när det funkar lika bra så här?
Och då får han ju nycklar och allt.

 
Kossan.se

Kan inte bli bättreNej jag tror inte att det finns bättre sätt att vakna på.
Lilllen kommer in och väcker pappa med en egenkomponerad grattis på farsdag sång och en helt underbar teckning med ett porträtt av pappsen :-D
Med mamma i slåptåg så klart som har gjort ett jättefint kort åt far på hans dag.

 

Dom är underbara min familj :-D

En ny medlem i bloggfamiljen.


Nu har det så äntligen hänt.
Lina har nedkommit med en liten tjej.
Hoppas nu att dom får en underbart lugn och skön start att vänja sig vid allt det nya.

Grattis grattis!

Men snälla nån!Jag hoppas verkligen att hon inte har körkort och kan tänkas dyka upp i den verkliga trafiken.Kossan.se

Aj aj aj!Det här kunde ha gått illa.
Påminner mig om när jag gjorde lumpen. Närskyddsplutonen på basen skulle ut på övning och luftlandsättas med helikopter. Det hade snöat ganska mycket  den natten och dom gav sig iväg på förmiddagen. meningen var att dom skulle vara i fält ett par dagar, så vi blev ganska förvånade då dom kom tillbaka redan samma dag.
Det visade sig att den förste som hade hoppat ur helikoptern, som hade hovrat på någon meters höjd, landade på en översnöad gärdsgård. Och med ett antal kilos packning, blev ju den nedåtriktade kraften ganska rejäl.
Stolpen han landade på gick in genom höger lår och kom ut i svanken. Usch!!
Men killen klarade sig utan allvarligare men, och efter ett par veckor på sjukhus och någon månad hemma, var han tillbaka på flottiljen.


Kossan.se

Jag visste det!Det var nåt jag hade glömt.
Jag hade ju liksom en förhoppning att det skulle bli en avkopplande helg utan några speciella måsten.
Var säker på det.
Ända tills hon jag delar tidningen med, ;-), påminde mig om att jag faktiskt inhandlat en hink med spackel och i nåt svagt ögonblick lovat att sätta igång med köket.
SUCK!!

Ja ja. Bara att kavla upp ärmarna, dra fram kylskåp, dra fram vitrinskåp och sätta i gång med kladdandet. Sen ska vi bara hitta nån tapet som passar också.

Men hallå!Nog för att mycket är säsongsbetonat i butikerna i dag, och att de ofta är ute i god tid med t.ex. julsaker och badmodet.
Men vår lokala ICA-handlare tar nog priset.
Hittade det här i butiken igår:Lite väl tidigt kanske?

Helg igen


Och inget överhuvud taget inplanerat. Sååå skönt.
Annars brukar ju helgerna vara sprängfyllda med olika göromål.
Eventuellt ska vi åka ut till Lotta och fika en sväng i morgon, men det ser jag med som ett nöje än ett göromål :-)

I dag var det en lite annorlunda dag på jobbet.
Visserligen hade jag last på i morse. 20 ton plåt och 11 ton kakelfix. Plåten blev jag av med redan på spedition, då vi lyfte över den till Mankans släp. Han skulle ändå till Ö-vik, och då kändes det ju onödigt att gå dit med 2 bilar. Speciellt eftersom jag inte hade några lastningar där uppe.
Det hade jag iofs inte här heller. Så jag fick ett annat uppdrag. Nämligen att lasta en trailer med 24 ton grafitpulver till England.
Den som inte har varit på Superior Graphite i Stockvik, kan inte ens föreställa sig hur det är. De som jobbar där skulle lika gärna kunna arbeta i nån polsk kolgruva. Skitigare arbetsplats kan inte finnas. Allt, precis allt, har ett lager med svart/grått grafitdam. Fönster, bord, stolar, golv och dessutom marken ute. Detta dam gör att det blir otroligt halt.
Ni har säkert känt den yta som blir efter en blyertspenna? Ganska halt va?
Så är marken där ute. Ett lager med grafit täcker asfalten och gör den hal som såpa. Även de som jobbar där är täckt av detta dam. Det ser ganska roligt ut när någon av dom tar av sig sina skyddsglasögon. Det ser ändå ut som att dom har dem på sig för det är den enda ytan på deras synliga hud som är någorlunda ren :-D

Efter att ha dumpat trailern på spåret, lossade jag kakelfixet på Kakelcenter och sen var jag klar. Japp! Klar kl 11, det ni.
Visserligen kunde jag ju inte gå hem för det utan måste ju snällat lasta stycke sen på eftermiddagen. Så vad gör under tiden. Jo jag fick en hel del gjort.
Tvättade lastbilen, fixade lite smått och gott som kommit efter på ekipaget, hämtade in lite gods åt Spiken och hann dessutom med ett par koppar kaffe :-)
En lugn och skön dag där det ändå blev en del bra saket uträttade.

Vad har ni för helgplaner då mina vänner?

Då var man hemma igen


Körde en tur med Sylvie idag. Det var första gången sen hennes styvfar dog. Hon var ganska nervös i början, men det gick över bara hon fick känna på bilen lite.
Vi körde hemmifrån henne och till hennes jobb i Birsta, där Annica mötte upp.
Vi ska ju på julfest med jobbet  den 13 december, så jag passade på att inhandla en toksnygg skjorta till dess.
Efter det så har vi varit hos mormor & morfar en sväng innan Annica hade tid hos sjukgymnasten. Nu ska väl äntligen hennes rygg, som krånglat i styvt en vecka, bli lite bättre så att hon får sova ordentligt.

Vad har ni för er idag då mina vänner?

God afton


I dag vaknade jag upp till något som i alla avseenden måste vara en bättre värld. En värld med förhoppningar om fred och ökad förståelse människor emellan.
Världens nye mäktigaste man är vald och det blev en man som säkert inte har alla de rätta svaren, men han står för något som länge saknats på denna possition.
Att Barack Obama blev vald till USAs president är ett stort steg på väg för att kunna förena människor världen över.
Som den förste president som inte följer den färdiga mallen, är det många som hoppas på att han ska kunna skapa något nytt och stabilt att bygga på.
Jag inser naturligtvis att världens problem inte kommer att ta slut på en natt bara för denna händelse, men jag är övertygad om att det är ett stort steg på väg. Obama har en fast övertygelse om att landet har alldeles för många interna problem som måste lösas, innan USA kan ta på sig att lösa alla andras.
Man kan inte lägga ner miljarder på att utrota ett land, bara för att man inte gillar dess styre, när ens egna befolkning inte har råd med mat, husrum och sjukvård.
Det är en sak som denne förste svarte amerikanska president har lovat att ta tag i. Det kommer inte att ske på ett ögonblick och det kommer att stöta på hårt motstånd i vissa kretsar, men med rätt folk bakom sig och med lite tid till förfogande, tror jag att denne man kan komma en bit på väg.

Arbetsdagen i dag kan i stort sett jämföras med i går. Vi börjar märka av den stundande lågkonjunkturen, då godsmängden har minskat drastiskt de senaste veckorna. Det är mycket oroande och i dag hörde jag för första gången min chef prata högt om eventuella neddragningar. Det var inte kul.


I´m back!Jajamensan. Det blev en ofrivillig paus från er i går p.g.a övertid och hockey. Men nu är jag här igen :-D

Ja i går blev det stressigt på jobbet. i alla fall på hemvägen.
Var i Ö-vik över dagen och det är ju alltid ett skitgöra, men det var när jag skulle lasta och rulla hemåt som det blev grus i maskineriet på allvar.
Jag svängde in på lastplanen i Bjästa där jag skulle lasta plåt, och började öppna och göra klart.
Men det kom aldrig nån truck, så jag gick in och frågade.
Det visade sig att jag minsann inte kunde börja lasta förrän efter kl 14.
Truckföraren var inte tillbaks före och ingen annan kunde köra.
Dom hade bokat lastning mellan 11 0ch 12 på förmiddagen och det var minsann inget konstigt med det.
Skulle bra gärna vilja få tag på den pajas på Schenker som hade lovat det jag. Morrr...
Jag fick stå och vänta i en timme innan det kom nån truckförare.Klockan var bra precis 15 när jag slog igen dörrarna och fick i växeln. Då hade jag dessutom 2 timmars körtid tillbaka till Timrå för att sedan lasta stycke.

Efter jobbet var det bara att härja hem, kasta i sig mat, duscha, hämta morsan och gasa till Eon Arena för hemmamatch mot Linköping. Torsk, igen...suck...

I dag har det varit en MYYYCKET lugnare arbetsdag.
Lossade lite bröd i morse, hjälpte till med lite stycke och sen hade jag 2 utkörningar och 1 lastning. Toklugnt med andra ord.
Nu väntar en lugn kväll med frugan i soffhörnet.

Hur har ni det då mina vänner?

Han är underbar..


...min lillkillen.
Kom i i vardagsrummet för en stund sedan, där han ligger i soffan och ser på TV.
Då säger gokillen:
-Pappa, kan du komma och sitta med mig?
Vem kan låta bli. Sätter mig med honom och så lägger han upp fötterna i mitt knä.
-Pappa, kan du massera mina förtter?
Han är så mysig. Bland det bästa han vet är att få fötter och händer masserade. Det har han från sin mor. I alla fall händerna. Och visst, jag kan ju hålla med om att det är otroligt skönt med handmassage. man blir så härligt avslappnad i hela armarna efteråt.
Där satt vi och jag masserade lillkillens fötter och sen händerna.
-Så pappa, ska jag massera dina fötter nu?
Jo jo, nu fick han minsann nåt att bita i. Pappas 44 or som går omkring i skyddsskor hela dagarna. Det är ingen lek det. Men han trycker på så glatt så. Man kan ju inte annat än att älska den pojken :-DNu ska vi snart göra lite popcorn, eller kanske det blir glass, och se på Bollibompa .

Ha en skön kväll allihopa.

En fantastisk söndag väntar - hoppas jagJa, med det här vädret så har ju åtminstone dagen startat väl här i Timrå.
Annica har visserligen lite trubbel med kistan, men det går nog över och snart ska vi ut i solen.
Emil och jag har bestämt ett av utflyktsmålen för idag. Har knappast så mycket med solen att göra dock.
Vi ska på Mediamarkt kl 13. Då är nämligen Smurfarna på besök. det kan vi ju inte missa. :-)

Vad har ni för er i dag då mina vänner?

Gott gotti gott gottGissa vad vi har gjort?

Vi gick på O´learys för middag i dag. Mums!
Ringde Arman, han som driver det, och frågade om han hade plats åt oss.
-Nja, det är ganska fullt, men för er finns det alltid plats!
Han är ju underbar!
Det var lite av en chansning att beställa bord idag. Dels så är det ju bortamatch på TV för Timrå, och dels så har han ett band inbokat i kväll. Men han fixade fram ett toppenbord åt oss.
En Blackened Steak var åt Annica och mig, och så en hamburgare till lillen. Han älskar deras burgare.
Maten var gudomligt god kan jag lova, precis som alltid då Petra basar i köket :-D. Köttbitarna kan inte bli mer perfekt stekta än så.

Nu väntar en myskväll för Jalonens i Timrå. Lillen sitter som bäst med sitt lördagsgodis, fattar inte vart han stoppar det, och mamma och pappa ska nog ta sig nåt litet gott att dricka när han väl somnat.

Ha en underbar lördagskväll allihopa. 

En underbar morgon!


Termometern visar -4 och solstrålarna får det att gnistra i frosten ute.
Då kan man liksom inte låta bli att gå ut på balkongen och ta en sån här bild.I dag blir det en tur till Birsta igen.
Annica behöver nya vinterskor och så ska vi fixa farsans grav och köpa ny lykta dit.

Vad tänker ni hitta på i dag då?

RSS 2.0