Tacka Timråpolisen!

I går kväll rånades Coop Extra i Nacksta av en pistolbeväpnad rånare.

Maskerad Rånare på fri fot i Nacksta


Naturligtvis utlöste överfallslarmet en massiv aktivitet bland närbelägna poliskonstaplar och Timråpolisen ville inte vara sämre.
Med skrällande sirener kom de brakande genom centrum. In under motorvägsviadukten, förbi OKQ8 och...här blev det lite fel för Kling och Klang.
För att komma ut på motorvägen mot Sundsvall, så måste man ta vänster i cirkulationsplatsen vid Lidl i Timrå. Dessa högt ärade konstaplar hade nog lämnat lokalsinnet hemma den morgonen och dom hade nog glömt att det över huvud taget fanns en cirkulationsplats där.
Jag stog och såg på hur de med full sula först rammade refugen på väg in, och sen tog en ganska högt flygande luftfärd över och in i planteringarna i cirkulationsplatsens mitt.
Nu stoppade inte detta vår stolta poliskår, inte på en gång i alla fall, utan de fullföljde vänsterböjen och var på väg ut på motorvägen då de kom på bättre tankar.
Jag åkte sen förbi bilen där den stod och det var ingen vacker syn. En ny framgagn och nya fälgar kommer att vara ett måste och jag misstänker att även underredet kan behöva en genomgång då halva avgassystemet låg på marken.
Frågan är väl om inte Timråpolisen skaffade sig en ny kärra i den situationen?En sån här skrotade dom......så kanske det vore mer passande med en sån här?


Vad är det för fel på folk?

Nu var det ett tag sen ni fick nåt matnyttigt här. Men idag kunde jag inte låta bli.
Vi var iväg och vaccinerade lilleman i tisdags.
Ja mot trynfeber alltså.Fick då höra någonting riktigt skrämmande av sköterskan.
Hon berättade att det är extremt många föräldrar som låter bli att vaccinera sina barn på grund av de eventuella bieffekter som själva vaccinet kan ha.
Men snälla!
Vad är bieffekterna då? Här är informationen som går att läsa på bipacksedeln:

Mycket vanliga:
• huvudvärk
• trötthet
• smärta, rodnad, svullnad eller lokal förhårdnad vid injektionsstället
• feber
• muskelvärk, ledvärk.

Vanliga:
• värmekänsla, klåda eller blåmärke vid injektionsstället
• ökad svettning, frossa, influensaliknande symtom
• svullna körtlar i halsen, armhålan eller ljumsken.

Mindre vanliga:
• stickningar eller domningar i händer eller fötter
• sömnighet
• yrsel
• diarré, kräkningar, magont, illamående
• klåda, utslag
• allmän sjukdomskänsla
• sömnlöshet.

Av det jag kan läsa mig till finns det ingen av dessa biverkningar som är farliga annat än om man har några speciella defekter eller sjukdomar.
Så varför i hela friden är folk så rädda?
Då de ska ta med sig barnen utomlands så är det ju minsann inga bekymmer att släpa med ungarna till BVC, köra ner dom på en stol och blåhålla armen på dom tills att sprutan är tagen.Vaccinet mot H1N1 influensan tillverkas av samma leverantör som de flesta vacciner som är vanliga i vår svenska sjukvård. Många av dessa sörjor har dessutom precis samma beståndsdelar förutom att man har tillsatt olika virusstammar beroende på vad vaccinet ska hjälpa mot.

Är det så jäkla enkelt att människor idag är på tok för bekväma av sig?
Vill dom bara inte måsta vara hemma från jobbet och VABa en dag för att barnen har feber efter sprutan?
Nä, det vill jag ändå inte tro om folk.
Den största anledningen tror jag är alla förbannade tidningsmurvlar som går igång på feta rubriker för att sälja lösnummer.
De smaskar mer än gärna upp löpsedlar med texter som "Svårt sjuk av vaccin" eller "Vaccinet höll på att ta mitt liv"
Naturligtvis får många stora skälvan av sådana rubriker och bestämmer sig på stört för att det är farligt att vaccinera sig. För väldigt få bryr sig om att kolla upp bakgrunden och verkligen läsa själva artikeln. Att den första rubriken grundade sig på att ett barn fick hög feber och den andra på att någon fick yrsel och snubblade i trappan får de aldrig veta.
I själva verket är det som regel endast muskelvärk eller feber i något dygn som är den allra vanligaste biverkningen och i princip den enda för en i övrigt frisk människa.

Varför då denna upprördhet över att folk inte vill vaccinera sig själva och sina barn?

Jo det ska jag tala om för er.

Själva influensan i sig är inte det primära för att man ska vaccinera sig. Visst, om man tillhör någon av riskgrupperna så kan den vara farlig och naturligtvis ska man då vara försiktig. Men för oss andra så är det följdsjukdomarna som är allvarligast. Vanliga följder av influensan är nämligen lunginflammation och öroninflammation.
Lunginflammation är som de flesta vet en dödlig sjukdom om den får pågå utan behandling.
Botemedlet mot dessa båda sjukdomar är ju antibiotika.
Så om nu en väldans massa människor låter bli att vaccinera sig och därmed kanske får influensan och därefter någon av följdsjukdomarna, så riskerar vi att få väldigt mycket människor där ute som måste äta antibiotika.
Som många säkert redan känner till så är antibiotika för det första en mycket miljöfarlig substans och dessutom finns det en risk för att det kommer fram en hel del resistenta bakterier ut denna våg av medicinering.
Där har ni den största faran med att folk inte tar sin spruta.Jag tänker knalla upp på vaccinationscentralen så fort den öppnar för oss friska, och ta min spruta och eventuella biverkning som den sanna patriot jag är. För jag vill då inte vara med och bidra till att vårt vackra land blir förgiftat av både avfall och bacillusker.

RSS 2.0