Aktiv helg

Ja det är väl det minsta man kan säga.
Det är Timråland denna helg.
En gratisfestival som varje år går av stapeln i centrum.
Det är långt ifrån den största festivalen som finns, men den är så där härligt gemytlig och genomtrevlig. Inga jätteartister, men ett jäkla ös.
Samma helg är det Mid Nordic Cup här i Timrå.
Det är en stor fotbollscup ,ed ett par hundra lag eller så, och då ökas antalet människor i Timrå på rejält kan jag lova. Varenda stuga och husvagnsplats är fylld och det är mycket folk i rörelse. Då är byn långt ifrån den småsömniga plats som den normalt är.
Mycket trevligt tycker jag.
Fotbollscupen drog igång redan i torsdags, men i går var det så dags även för Timråland.
Magnus Carlsson, den gamla schlagerbögen, drog igång det hela med ett riktigt bra uppträdande. Vi passade på att äta middag där samtidigt hela familjen och det var kul att se hur Magnus fick tanterna att vicka på höfterna.
ja och så Timrås egen Cougar trio då så klart ;-)
Det var verkligen angelägna om att synas av denne öppet homosexuelle sångare. Vad nu det skulle vara bra för :-D
Ja middag var det ja.
Vilken underbar mat vi åt.
Jag tog en rätt med grillad, gravad lax, saltslungad potatis och en god sallad. Dessutom en helt underbar sås/dressing till det.
Annica tog grillad kyckling och grönsaker i pitabröd(vad den rätten hette egentligen kommer jag inte ihåg).
Det var också riktigt gott och båda rätterna var klart över förväntningarna då det gäller festivalmat.
Mums fillibabba!
Det är Portercaféet på Åstön som står för maten och jag tror minsann att jag ska förära stället med ett besök här framöver.Idag får vi se vad som händer. Det är massor med barnaktiviteter på torget, så chansen att vi hamnar där är ju ganska stor.
Eventuellt kan det bli nån liten utflykt, men det får vi se. Syrran spelar ju fotboll kl 16 också, så det finns ju att välja på.
Ha en bra dag allihop.

Undra hur dom tänker?

Såg att Alliansen och Maud Olofsson vill sälja ut det statliga Vattenfall.Vilken lysande idé!
Så att tyskarna, fransmännen eller ryssarna kan roffa åt sig ännu en del av vår BNP.
För det är ju just det som blir konsekvensen av sådant. Jag är inte på något vis för en kommunistisk syn på statligt ägande, men dessa utförsäljningar har ju en tendens till att hanteras på amatörmässiga sätt.
Ta ärendet med före detta Vin &Sprit till exempel.Staten skulle inte äga det längre och sålde därmed hela klabbet till franska Pernod Ricard. Försäljningen gick igenom och fortare än någon han stava sig igenom ordet "utförsäljning", så hade Pernod packat ihop hela företaget och flyttat alltihop utomlands.
En hel drös människor blev utan arbete och därmed förlorade staten lika mycket som de tjänade på försäljningen.
55 miljarder var prislappen för Pernod, och det är en respektabel summa måste jag medge.
Men var det värt några hundra arbetstillfällen, förlorade inkomster från inkomstskatter och förlorade intäkter från den skatt som företaget bidragit med i fråga om försäljningen av sina tillverkade produkter.
Under ett längre perspektiv måste det ju handlat om fan så mycket mer än 55 miljarder?

Visserligen kan ju knappast vattenfalls anläggningar och personal flyttas utomlands, men däremot kommer inkomsten till statskassan från skatter och moms, att hamna i utländsk ägo istället för svensk. Åtminstone om det blir rysk, tysk eller fransk ägare i framtiden.kanske borde man i dessa fall, speciellt i fallet med tillverkningsindustrier som Vin & Sprit, skriva in en klausul om att företaget inte får flyttas utomlands i rödaste rappet.
För hur det än är, måste väl en regering värna om sina medborgare i första hand och inte enbart tänka på klingande slantar?

RSS 2.0