Onödigt

Ja det var verkligen onödigt att börja jobba igen.
Jag kunde lika gärna fortsatt med min ledighet. Måndag, tisdag och onsdag var jag klar med allt vid 10 och satt sedan bara av dagarna. Torsdag och fredag hade jag väl i och för sig att göra, men det var knappast så att jag storknade.
Men det blev ganska ok i slutändan i alla fall.

Jag ska bara jobba måndag och tisdag nu till veckan, sen är jag ledig till den 23 augusti.
AHHHH!!!!
Frågade chefen om jag inte lika gärna kunde vara ledig till veckan då det är så lite att göra. Han tyckte det var lika bra det då jag ändå skulle vara ledig de två efterföljande veckorna. :-D

Så vad ska man då hitta på under den här ledigheten?
Vädret verkar ju inte bli lika strålande som under de tre veckor jag redna haft, men det är ju inte hela världen. Kanske kan man få till lite fiske. Skulle sitta fint.Åka till Prästtjärn och blöta reven lite. Några öringar med hem och en mycket trevlig stund vid min favoritsjö.
Det är en fantastisk liten tjärn som jag lärt att uppskatta mycket.
Man är så gott som alltid där helt själv och desutom är fisket riktigt fint där. Har väl visserligen blivit utan några ggr då jag varit där, men det är sällan och oftast  kommer man hem med ett par fina bitar.

Kanske kan jag även komma iväg på den lilla tripp som aldrig blev av under den förra ledighetsperioden. Skulle vara riktigt kul om det blir av då jag sett fram emot det under lång tid.

I dag tänkte vi nog, trots gråmulet väder, göra en liten turné för att testa lite olika lekparker. Emil har spanat in några då vi åkt förbi, och jag har lovat honom att han ska få leka i dom vid tillfälle. I dag passar väl lika bra som någon annan dag. Det är i alla fall varmt och skönt :-D


Ibland vore det berättigat med aga!

Redan här har säkert  en hel bunt läsare fått för sig att aldrig mer läsa min blogg eftersom jag har så konstiga idéer. Men lugn bara lugn.

I går kväll bröt en stor brand ut i en magasinsbyggnad i Eslöv.
Branden hotade både en Ica affär och en djuraffär och brandmännen kämpade hårt för att inte branden skulle sprida sig.Så långt allt väl.
Men det visade sig snart att ett stort gäng ungdomar strök omkring nära brandplatsen och gjorde livet surt för räddningstjänsten. Det rev ner avspärrningar och startade mindre eldhärdar i bland annat buskar, lastpallar och sopcontainrar.
Vad är det för jävla fasoner?
Det har ju hänt liknande saker på ett flertal håll i landet den senaste tiden.
Mest rabalder har det väl varit i stadsdelen Rosengård i Malmö, där ungdomsgäng först tänt på diverse saker och sen hindrat räddningstjänsten.
Ambulanser har mötts av stenkastning och regelrätt handgemäng. Där har det gått så långt att inga ambulansutryckningar får göras till stadsdelen utan poliseskort.
I Göteborg har också räddningstjänst och ambulans hindrats av stökiga ungdomar och fått kalla in polis för att kunna genomföra sin arbetsuppgifter.
Hur kommer det sig att desse snorungar inte fått lära sig veta hut?
Det är ju för tusan människors liv de leker med då de hindrar dessa myndigheter från att utföra det de är till för.
Om jag någonsin fick veta att min grabb varit med och gjort nåt dyligt så kan jag lova att han minsann skulle få sota för det på ett eller annat sätt.
Nu hoppas jag naturligtvis att jag är en tillräckligt bra förälder att han aldrig ens kommer på tanken, då jag själv anser mig ha synda värderingar som jag försöker överföra på honom.

Men vad är det då som felar?

Vi skulle aldrig ha kommit på tanken att lägga oss i livräddande insatser när jag var i tonåren. Visst, busa lite med poliser hörde väl till, men därifrån till att riskera människoliv, ja det är ett ganska stort steg.
För ingen kan ju komma och påstå att de inte vet hur farligt det är med eld eller hjärtinfarkter.
Eller?
Är det inte upp till oss föräldrar att lära våra barn att så gör man bara inte? Är det inte föräldrars uppgifter att se till att barnen har ett sunt förnuft som de vet hur man använder?
Om nu barnen inte har dessa egenskaper, så måste det ju innebära att man har misslyckats som förälder.
Men samtidigt förstår jag att det händer.
I dag är det allt för många föräldrar som överlåter allt vad barnuppfostran heter på skola och barnomsorg. De undviker själva att ta konflikter med sina barn, och när någon nämner nåt om hur illa deras barn har betett sig, slår dom bara ifrån sig.
"Det skulle aldrig min son/dotter göra"
Istället för att själva ta tag i det, är det enklare att bara gömma huvudet i sanden och blunda för problemen.
Farligt, farligt att ge sina barn uppfattningen om att det är ok att göra vad som helst utan konsekvenser för egen del.

Nä, det behövs en rejäl uppryckning från svenska föräldrar. Det går att kombinera en yrkeskarriär med barnuppfostran. Bara man börjar i tid så har barnen det med sig i ryggmärgen genom resten av livet.

Lugnt och skönt

Haft en riktig "gör vad vi vill dag" idag.
Vi softade rejält i morse innan vi gick ner och plockade fram Emils cykel vid 11-tiden. Han håller som bäst på och lär sig det där med att vara utan stödhjul, men det går framåt. Så det blev en stunds träning innan vi skulle iväg och skjutsa Annica till Helena vid 12.
När vi släppt av henne åkte vi på Max för lite lunch och en stunds lekande på deras utelekplats med några andra ungar.
Han är så fruktansvärt social lillkillen och får alltid kontakt med andra barn. han bara går fram och presenterar sig och sen är leken i full gång.
Efter det blev det Media Markt.
Skulle kolla åt morfar vad nya blad till hans rakapparat kostade. Höll på att sätta mig på arslet då jag såg det.
500 kr för blad till en maskin som kostade 700. Lite väl hutlöst tycker jag!
Men jag hittade mig en eltandborste för vettigt pris, så det blev en sån och en stunds TV-spelande för Emil.
Bra det där med spelkonsolerna på såna affärer.
Han sitter där och spelar så kan man i lugn och ro titta på det man vill.
Perfekt!
När han spelat klart åkte vi förbi och tittade till Mormor och morfar en stund.
Är lite bekymrad över morfars rygg som plågar honom.
Försöker övertyga honom om att be någon titta på det, men det verkar som att alla i den generationen är livrädda för sjukvården och allt som hör därtill.
Men han ska i alla fall masa sig iväg till badhuset och testa deras massagestol som de har där. Kanske kan det hjälpa lite åtminstone.
Vidare blev det Ica för kvällsmatsinköp, Barnens Hus bara för att titta, och därefter hämta Annica och sen hem och laga middag.
På vift hela dagen men ändå bara tagit det lugnt och skönt. :-)

Lägg ner skiten!!

Det blev inget bad idag.
Efter att jag och lillen noga smort in oss efter konstens all regler, tagit på oss badbyxor, gjort saft, packat badväskan och tagit på oss sandalerna, gick vi ut i det strålande fina vädr...nä vänta nu...gråmulet?
Vart tog solen vägen?
Badandet sket sig med andra ord.
Inget att göra åt det för värmen var det absolut inget fel på med ca 24 grader och just ingen blåst.
Så istället för en tur till Lögdösjön blev det en tripp till Norra stadsberget.
Jag, Emil, Annica, Thomas och Lenitha.
Perfekt kände vi allihop spontant.
Saft och bullar hade vi ju ändå med så en lugn och skön picknick på Norra skulle sitta fint det.


Utsikt över Sundsvall från Norra stadsberget

Nu blev det inte riktigt så.

Parkerade bilen ända uppe vid museet för att Annica skulle slippa gå upp för mördarbacken som går från stora parkeringen. Direkt då vi klev ur så hör vi ett fasligt skränande och mitt sinne ger starka obehagsvarningar.
Jo vad var det då som lät så fruktansvärt undrar väl ni?

Det visade sig inte bättre än att just denna dag hade Norrdans ett uppträdande precis på den gräsmatta där jag i mitt stilla sinne tänkt mig att breda ut min picknickfilt.
För er som inte vet vad Norrdans är, så är det en av Landstinget finansierat kulturinrättning som pysslar till största del med dans och även en del teater om jag inte har helt fel.
Nåja, tänkte vi och satte oss på ett par bänkar istället. Det var ju gratis så varför inte uppdatera sin kulturbank lite?

Men dra mig baklänges vilken dynga!

Det var ett gäng säkert mycket talangfulla dansare, som utförde någon sorts påklädd orgie på scenen. De åmade sig och kladdade på varandra på ett sätt som lika gärna kunde hört hemma i någon mindre nogräknad tysk vuxenfilmsproduktion.
Och dansen då!
Ja att kalla det dans var väl att ta i.
Det var mer ett ständigt ryckande, knyckande, slitande och dragande i diverse kroppsdelar på varandra. Som om det hela gick ut på att beröra varandra så mycket som möjligt, på så många ställen som möjligt och på så kort tid som möjligt.
För att inte tala om då helt plötsligt två av de mest feminina deltagarna står på knä mittemot varandra och försöker äta från en gemensam apelsin, utan att använda händerna.
Eller varför inte då en annan helt plötsligt står och smeker sig själv med en trasa eller liknande över hela kroppen...innanför kläderna.
Och till allt detta spelas en musik som är allt annat än rytmisk och följsam. Vi satt allihop och utbytte små blickar om vad detta nu kunde vara för något kulturellt.Allt detta utfördes på en ganska stor scen med live"musik" och allt.
Vill inte ens tänka på vad det kostar oss skattebetalare genom vår landstingsskatt.

Men det märkligaste av allt var, då det hela var slut, att skiten fick stående ovationer av den ca 50 personer stora publiken.
Jag fråga de brorsan om jag var dum när det gällde kultur eller om jag bara missat det bra i kråksången, men han fattade inte heller nåt.
Sen förstod vi varför.
Säkert 95 procent av publiken bestod troligtvis av vänner och bekanta till dom som stod på scenen. Det var ett enormt kramkalas efteråt och alla såg så nöjda ut.
Alla utom de som liksom oss åkt dit med barn för att ha en trevlig stund i lekparken eller liknande. Så gott som alla desa såg minst lika förbryllade ut som mig och brorsan.

Då bestämde jag mig för en egen ståndpunkt inför höstens val.
Om något enda endaste litet parti går ut med att de lägger ner den här skiten och satsar pengarna på vård och omsorg istället, så kommer det partiet att få min röst i valet till landstingsfullmäktige.
Hur lätt som helst!

Men nu var det ju inte bara elände med denna lilla utflykt.
Lenitha fick t.ex. en ny vän.
Direkt när vi satte oss så kom det en mycket kärvänlig kissemiss och kröp upp i hennes knä. Fråga mig inte var den kom ifrån men den kanske rent av bor där uppe. En katt kan med all säkerhet må ganska gott där uppe med alla skogsmöss och med all säkerhet en och annan munsbit från de månghövdade besökarna i denna idyll.
Katten parkerade i hennes knä och somnade. Jättenöjd med tillvaron.Emil gav sig i kast med den mycket fina lekpark som finns på Norra och for omkring som en virvelvind. Han tog en liten paus för saft och bulla, men sen var det full rulle igen.
Att han aldrig blir trött?
Verkar finnas hur mycket energi som helst i den där 6-åringen.
Tror inte det fanns en enda unge där som han inte lekte med åtminstone en liten stund.
"Hej jag heter Emil. Jag är 6 år" hörde man hela tiden.
Han är bra go lillkillen :-DEfter utflykten svängde vi in på Maxi och handlade lite, och sen var det dags att börja med middagsförberedelserna.
Egenfångad fisk var på menyn och jag gjorde i ordning den och ställde in den i ugnen.
Två fina regnbågar i folie paket med dill, citronpeppar, röd lök, morötter och lite smör.
Mmmmm....mums fillibabba!
Till detta hade vi potatis och en sås gjord på creme fraische, stenbitsrom och gräslök. En riktigt god sås till de flesta fiskrätter.
Riktigt smarrigt blev det och som grädde på moset blev det vaniljglass med jordgubbar till efterrätt.
Ahhhh!!!

En riktigt härlig dag tillsammans med min bror och hans hustru. Som alltid då vi ses måste jag säga. :-DVart tog min lugna semester vägen?

Dagen idag har varit allt annat än semester med lugn och ro. Ja visst har jag fortfarande ledigt i den mening att jag inte är på jobbet, men ändå.
Det hela började i morse med att jag hade tvättstugan från kl 07.00.
Bara det.
Tvättstugan på morgonen under semestern!
Men det fanns speciella omständigheter som krävde detta.
Precis då jag lagt i tvätten får jag ett SMS från min syster. Hon skulle börja sin första dag på sommarjobbet idag, så jag blev lite brydd då där stod "Ring mig på en gång!"
Det visade sig att hon mycket riktigt var på väg till jobbet, men hennes moped ville annorlunda. Efter bara en liten bit så ramlade hela avgassystemet plötsligt av.
Japp, hela systemet från cylindern.
Var bara att slänga sig i bilen, hämta upp syrran, hämta Anna(hennes kompis som hon även jobbar med) och köra dom till arbetet.
När jag kom hem knallade jag bort tll den undanparkerade mopeden och körde hem den för senare reparationer. Det visade sig att alla fyra bultar som håller det hela uppe, hade gått tvärt av.
Vad är oddset på det då?
Eftersom alla butiker fortfarande var stängda och jag inte hittade mina grispickar (fundera på den ni), så bestämde jag mig för att ta en ligen motionsrunda. Det är härligt att jogga ut i morgonsolen och lyssna på en god bok medans man skumpar fram. Har en liten runda på 6 km som jag brukar ta.
Var ovanligt svettigt idag så en svalkande dusch gjorde underverk när jag kom tillbaka. Just som jag står där nyduschad och fortfarande blöt i håret, ja det lilla som finns kvar, så ser jag att jag både fått SMS och har missade samtal.
Det var Maria, en f.d praktikant som numer bor i huset bredvid, som hade ringt. Hennes bil vägrade starta  och hon skulle iväg på jobbet.

Är det bara jag som har semester?

Var bara att klä på sig och åka dit det.
Bilen startade jättefint med startkablar men så fort jag tog bort dom så stannade den. Efter lite klurande så visade det sig att den inte laddade, men efter ännu lite mer klurande och en och annan improvisation, så fick jag eländet att gå som den skulle.
Jalle - Chrysler 1 - 0!!!

När det var klart tog jag reda på den vid det laget torra tvätten och sen var det dags att bege sig ut för att hitta grispickar. (kommit på vad det är än?)
Men för att det skule gå vägen på ett smidigt sätt, blev jag tvungen att lova lilleman ett besök på Toys R´Us först. Han fullkomligt älskar att strosa runt där och titta. Inte ett enda litet" kan jag få den", bara tittar på alla leksaker.
Grispickarna hade dom på Jula och sen var det bara att hämta upp syrran på jobbet och styra hemåt för att försöak få ordning på eländet.
Det började bra med de två första avbrutna skruvarna. Det är nämligen det man använder grispickar till. De är konstruerade som en felgängad skruv. Först borrar man ett hål i den trasiga bulten. Sen gängar man i grispicken som har en något större diameter än hålet och förhoppningsvis gängar man då ut bultstumpen.
I helvete heller.
De två första gick som sagt galant, men de två som fäster avgassystemet vid cylindern gick inte alls. Skulle behöva demontera halva moppen för att komma åt ordentligt och det kände jag inte alls för på vår innergård. Får nog bli en tur till verkstaden...igen!!!
Den har ta mej tusan varit mer på verkstad än på vägen den där rackaren.

Efter det fick jag i alla fall lite semesterro till slut. Nu ligger lillen i sängen och jag tänkte nog ta mig något kallt att dricka på balkongen.


En vecka kvar

Ja det är vad som är kvar av semestern den här gången.
Men inte för året. Jag ska jobba i två veckor och sen ska jag ha ledigt två veckor till då det är dags för lillen att börja på sexårs.
Ja jäklar va stor han har blivit.
Min lillkille ska börja i skolan...SUCK!
Men jag ska vara glad ändå. Har nog fått varit med mer än de flesta pappor i min sons uppväxt.
Jag jobbade nämligen bara extra under de två första åren av Emils liv. Det gjorde att jag fick tillbringa hyfsat med tid hemma med familjen. Dessutom kunde jag använda mig av föräldraledigheten de dagar jag inte jobbade eftersom Annica var sjukskriven. Detta gjorde att vi inte drabbades speciellt hårt ekonomiskt heller av att jag var hemma.
Därmed kunde jag få vara med om alla de framsteg som min grabb gjorde.
Det har även varit till min fördel senare då jag har kunnat vara ledig bra mycket mer än de 5 veckors semester som man har till sitt förfogande normalt. Genom att använda mig av föräldraledighet så har jag väl varit ledig i genomsnitt 8-10 veckor per år de senaste sex åren och har fortfarande 70 dagar kvar eller nåt sånt.
Funderar på att vara ledig lite till vintern.
Februari är ingen drömmånad som trucker om man säger så. :-DI dag ser det ut att bli bad igen.
Vi tog ett uppehåll igår då lillen blev lite röd i torsdags. Det blir så då man springer sin väg då mamma och pappa säger att man ska smörja sig mellan baden. Men han lär sig förhoppningsvis nåt av det med.
Funderar på att se hur badläget är i Ljustorpsån.
Där är det visserligen lite strömt, men det brukar ändå kunna vara ganska angenäm temperatur där eftersom den inte är speciellt djup. Ett par meter bara där det är som djupast.
Annars blir det väl Lögdösjön som vanligt. Där vet vi att vattnet är skönt :-D

Gott med popcorn på stranden. Bakom Emil syns syster Chrissi med pojkvännen Douglas.

Kisspaus i badandet.

Tycker om Lögdösjön. Den är lite lagom och perekt att ha med barn till.

Vad gör ni i helgen då?

Prickade rätt

Ja nåt annat vore ju fel att säga.
Jag har verkligen lyckats med semestern i år. Strålande sol samtliga dagar så här långt och endast ett par regn/åsk skurar på kväll och morgon.
Inte illa alls :-)
Vi har tillbringat varje dag den här veckan på stranden tillsammans med syrran och hennes kille. Emil har varit som en fisk och bara varit upp för att få nåt ätbart.
Det har varit mycket härliga dagar och som det ser ut nu så är det ingen ände på det.
Långtidsprognosen på www.yr.no visar sol ända till nästa lördag. Ok, nu vet jag att sådana prognoser är ytterst otillräckliga och ändras flera ggr per dag, men hittills har det stämt så jag hoppas på det även i fortsättningen.
Även idag blir det Lögdösjön för vår del. Igår var det helt underbart skönt i vattnet där och vi badade massor allihop. Sen så är det ett bra ställe. Mest barnfamiljer och inte så mycket ungdomar som stojar och skränar. Det är ju bra när man har barn själv.Hoppas att ni också har en riktigt fin sommar.

Lillen njuter på stranden.

resize_image_115 (MMS)

Lillen njuter på stranden.


Vilken dag!

Vaknade i morse av att regnet vräkte ner och åskan rullade över himlen.
Lillen snarkade helt opåverkad och jag somnade också om på momangen.
När vi vaknade till liv igen nån timme senare sken solen från en klar himmel med ett visst mått av dis från det kraftiga regnandet tidigare. Det var som en tjock "smog" av vattenånga över hela Klingerfjärden.
Vi smygstartade dagen med lite hemmamys. Emil målade lite med sina vattenfärger och jag bara slappade rent allmänt.

Klart mycket bättre än Picasso

Sen mötte vi upp med Annica på byn och tog en glass tillsammans på kyrkans jättemysiga café, Inbetween, och pratade med Pernilla lite. Pernilla är Timrås eget lilla energiknippe som alltid har något på g och som driver mycket i den här kommunen framåt. Är glad att vi har henne. :-)

Efter det så tog jag och lillen med syrran och Douglas bort till Lögdösjön för lite bad. Jag gillar verkligen den sjön. Alldeles perfekt om man har barn och inte är någon soldyrkare. Solen kommer nämligen bakifrån och det är en ganska brant sluttning ner mot vattnet. Men det å andra sidan gör att man har mycket bra uppsikt över sitt barn i vattnet om man själv sitter på stranden.
Emil har helt plötsligt blivit rena badankan från att knappt ha velat doppa tårna tidigare. Han plaskade och stojade oavbrutet sånär som på en paus för saft och bulla :-D

Emil i mitten med blå armpuffar

Efter middagen blev det så ett besök hos min älskade mormor och morfar. Dom börjar bli gammla nu, men det är ändå alltid lika trevligt att komma dit. Är så härligt att se hur glada dom blir när Emil stormar in som en virvelvind.
tror att det förlänger deras liv en stund varje gång faktiskt.

Nu sover lilleman och jag ska sätta mig med en öl på balkongen och beundra utsikten tror jag. Känns som ett lagom avslut på den här dagen.
Tvära kast

Min lilla Emil har ända sedan han föddes varit en riktig badkruka.
Ja inte i badkar eller bassäng, men så fort vi åkt till stranden så har han bara plaskat lite i vattenbrynet och vägrat bli blöt längre upp än på vaderna.
På sin höjd att han masat sig ner helt i vattnet lagom när sommaren lider mot sitt slut, men bara i extremfall.
I går tog vi i alla fall en tur till den närbelägna Vivstavarvstjärnen, där så gott som alla Timråbarn spenderat åtskilliga timmar under somrarna.
Till en början var allt som vanligt och Emil stod vid strandkanten med sin spade och grävde.
Men rätt som det var gick han bara rätt ut i vattnet och doppade sig. Jag blev alldeles paff!
jag följde med honom ut och gav honom hans armpuffar bara som en trygghetsgrej.
Sen plaskade vi lite och jag frågade om han inte skulle simma lite.
"Jag kan inte" svarade Emil och han har faktiskt aldrig fått till det där trots att han gått på simskola och allt.
Jag tog då och visade honom hur han skulle göra för att bara flyta i vattnet och vips, så simmade ungen.
Det var allt som behövdes, att han litade på sin egen flytförmåga.
Pappas kille blir stor nu.

En härlig helg och en fin start på semestervecka nr 2

I lördags packade jag in mig i bilen och åkte ner till min bästa vän Erik i Bergsjö.
Han bor där på en liten hästgård tillsammans med sambon Madde och tre ungar.
Till det har dom 5 hästar, en hund, en katt och en mindre armé med kaniner. Man kan lungt säga att dom har huset fullt.Hur som helst så åkte jag ner dit för att hjälpa dom med diverse göromål som krävde min assistans. Bland annat skulle det byggas en ny hage för kusarna.
Vi satte fart med den delen så fort jag kom ner. Jag och Erik gav oss iväg på fyrhjulingarna ut på den lägda där hagen ligger.
Det visade sig vara en redan befintlig hage som var i starkt behov av att fixas till. Massor av stolpar behövde bytas samt all tråd i två rader.
Det blev ett fasligt trampande i meterhögt gräs, tistlar och brännäslor med mygg, broms och alla tänkbara flygfän surrandes runt omkring oss. Det var allt annat än tyst på ängen.
Sen vet jag inte om det var de surrande insekterna eller vårt svärande som hördes mest.
På kvällskvisten blev det föst lite grillat till middag och sen var tanken att vi skulle ta ett dopp i den närbelägna sjön. men vädrets makter visade sig från sin sämre sida och det började spöregnadå vi skulle åka.
Nu grinade vi inte så illa för det.
Vi hällde upp ett par pilsner, korkade upp en flaska Jäger och spelade Mario cart istället :-DPå söndagen så började vi med att färdigställa det sista på hagen. Det undre varvet med tråd dogs och elaggregatat kopplades in. Sen var hagen färdig att börja användas. Skönt för Thor och oliver att få komma ner från vinterhagen och ge sig i kast med denna äng istället.
Men först var det daisy och Frezia som fick lite uppmärksamhet. Det är alltså fölet som är ungefär en månad och dess mamma.
De har sedan Daisy föddes gått i en hage på gården men nu var det dags för dom att beta en stund i en skogshage som Erik och Madde gjort iordning åt dom.
Erik kopplade upp Frezia medans Madde tog fölet Daisy.
Nu visade det sig enklare sagt än gjort att gå med ett en månad gammalt föl i grimma. Lillstackaren ville inte alls följa med utan drog iväg över gårdsplanen med Madde släpandes efter sig. Inte allt för lyckat.
Vi omfördelade uppgifterna lite så att jag tog repet som hade lite mer kilon att lägga bakom. Då gick det bättre och så småningom gick det riktigt bra.
Jag pratade lite lugnt och försiktigt med Daisy och till slut gick hon faktiskt och nosade på min hand ända in i den nya hagen, och stod helt stilla då jag kopplade loss henne.
Och sen skulle ni ha sett ett lyckligt föl!
Jösses va hon hoppade och skuttade i det höga gräset. Det var ren glädje det :-DEfter det blev det i alla fall ett dopp i sjön innan jag styrde kosan hemåt. Ganska välförtjänt tyckte jag.
På kvällen sen så kom ett riktigt oväder in över Timrå med omnejd.Det åskade och regnade helt otroligt och det small i samma ögonblick som man såg blixten. På ovansidan av motorvägen sträcker sig genom Timrå, går det en stor kraftledning där blixten slår ner i ett vid sådana oväder. Antar att den fungerar som en utmärkt åskledare och det är rena fyrverkeriet om man står och beundrar det hela. Men det lugnade i alla fall ner sig så småningom även om det fortsatte regna långt in på natten.


Härliga semestertid

Har haft en mycket angenäm start på den här semestern.
Trots kylskåpstrubbel...Grr!
I måndags, som ju faktiskt var den första dagen på själva semestern gjorde jag absolut ingenting avancerat.

I tisdags blev det först en löprunda på 6 km för att komma igång. Jag vet att jag sagt att jag bara skulle ta det lugnt på semestern, men samtidigt gillar jag att komma igång med dagen.

Efter det var det så dags för en tur till Himlabadet.
Sundsvalls nya och hutlöst dyra äventyrsbad som gett kommunens revisorer ytters få hårstrån kvar.
Nytt och fräscht och mycket stiligt var det och jag tyckte om anläggningen med utebad och spa, rutschkanor och surfmaskin (den första i Europa för övrigt).

Bild: www.st.nu

Jag fick ett mycket bra intryck av stället på en gång då jag klev innanför dörrarna.
Ett armband av gummi på armen sköter allt från dörröppning till betalning i serveringen. Jättesmidigt.
Sen blev det fyra timmar därinne varav tre var ett enda oavbrutet åkande i vattenrutschkanor. Lillen drog med mig upp i tornet ett oräkneligt antal ggr och svetten rann av mig trots att jag var i vattnet så mycket.
men det var sanslöst skoj och var helt klart värt både entrépengen och träningsvärken ;-)

I går blev det en sväng i shoppingmetropolet Birsta på dagen. och sen var det dags för mig att förena mig med min kära bror på Sundsvalls Gatufest på kvällen.

Bild: www.st.nu

Onsdagar är alltid gratis på GF och då passade vi på att träffas och svinga en eller fem bägare ihop. Vi hade riktigt skoj och allt vi gjorde var med en stor gnutta humor. Tullverket lär förresten undra över vart alla pennor tog vägen igår.I dag fick jag hem lillen igen efter att han har varit hos Annica då hennes mamma varit här i veckan.
Känns bra att ha honom innanför väggarna igen då det inte är lika tomt här hemma då. Han livar upp liksom.
Tanken var att vi skulle åka och fiska idag tillsammans med brorsan, men han åkte på jobb så vi gör ett nytt försök i morgon istället.

Jag hoppas att det varma och härliga vädret håller i sig. Lite moln och regn stör mig inte så länge det är varmt och skönt.

Underbar semesterdag

Tänk så skönt.
Inte behöva kliva upp i morgon för att gå till jobbet.
Bara slappa och ta det lugnt.

I dag var vi ner och hälsade på Erik och Madde i Bergsjö.
Dom fick tillökning för 22 dagar sen i form av ett bedårande litet föl.Nu var det så dags att se den lille med egna ögon och dessutom se hur stor deras lilla tös på snart ett år har blivit.
Värmen bestod även idag och det var faktiskt skönt att det mulnade på en aning så att det gick att vara utomhus utan att känna sig allt för plågad.
För lillen blev det en synnerligen lyckad dag då han fick låna Lucas och Fridas fyrhjuling. Med den brummade han runt med ett leende från öra till öra och tjöt av lycka när han gasade på längs med grusvägen.
Härligt att se honom så glad.
Go´killen min :-DJust nu håller jag på att försöka få ordning på mitt kylskåp som fått för sig att lägga av mitt i värsta värmen. Hoppas verkligen att jag får till det. Att köpa ett nytt är verkligen inget jag har budgeterat för.

Semester och sol

Kl 16.00 klev jag ut genom dörren på jobbet idag.
Ja det gör jag ju iofs varje dag, men idag var det lite speciellt.

JAG HAR SEMESTER!

Sug på den ni. ;-)

Tre veckor utan att ens behöva överväga att fundera på jobb.Underbart.
Det ska bli tre veckor med välbehövlig rekreation utan så mycket som en tendens till stress och jäkt. Precis som semester ska vara.
Jag gör inte som många andra, som packar in hela familjen i en bil och kuskar land och rike runt med varenda minut planlagd och förberedd.
Nä för mig handlar semestern om att bara njuta av att göra precis vad som faller mig in och bara ta det lugnt. Vill jag bara sitta inne och pilla navelludd trots att solen lyser ute, så gör jag det. Och ingen ska komma och säga till mig att jag inte får göra det.
Lite fiske ska jag unna mig på ledigheten och sen så lär det väl bli några dagsturer till trevliga mål. Bland annat så ska vi väl få till ett besök på det nyöppnade Himlabadet.
Trevligt trevligt :-D

Bara att hoppas på finväder de kommande veckorna så att man inte tvingas att vara inne. Är ju helst av allt ute i det fria så mycket som möjligt.


RSS 2.0