Det går åt helvete!

Ja då var det klart!
Timrå spelar i allsvenskan nästa säsong och inte i elitserien.
Detta blev idag definitivt då Leksand vann hemma mot Rögle och därmed spelade Timrås 8-3 borta mot Södertälje ingen som helst roll.
 
bild från Google 
 
Nu väntar en ännu större prövning på föreningen. Den att få ekonomin att gå ihop trots minskade intäkter på omkring 35 miljoner.
Pengarna ska ju ändå räcka till att försöka få ihop ett lag slagkraftigt nog att ta steget upp igen så fort som möjligt. Det blir definitivt ingen enkel sak att sy ihop det.
Jag tror att det kan bli mycket svårt för Timrå att ta sig tillbaka utan att först måsta börja om på nytt med att bygga upp ekonomin långsiktigt och se till att man står på en fast grund.
Allt för många år i rad med misslyckade värvningar som i sin tur lett till tveksamma förstärkningar under säsongens gång. På så sätt har föreningens ekonomi gång på gång utarmats då det hela tiden handlat om dess sportsliga existens.
Nufår vi se hur det artar sig. Både Timrå och Leksand, som ju blev klara för elitserien idag alltså, har en del att bevisa ekonomiskt.
Elitlicensen ska ju godkännas först, så det gäller för Timrå att ta tredjeplatsen om Leksand inte skulle klara sin, då klubben dragits med stora skulder och redan beviljats rekonstruktion under den gångna säsongen.
Men det är ju som sagt bara ett stor OM.
 
Verkar som att det blir på Koreahalvön det smäller snart.
Nordkorea, eller ja, Kim Yong-un, synd att dra in den oskyldiga massan, har förklarat krigstillstånd gentemot syd
 
Bild från Google 
 
"Experterna" är lika oense som vanligt och talar om allt ifrån världens undergång till att det bara är en viss diktator som är stor i käften. Själv tror jag nog att om det brakar lös, så kan det bli farligt på allvar, kanske inte just för oss här i kalla Norden, men för länderna runt omkring oroshärden. 
Jänkarna kommer ju inte att ha några problem med att bakbinda Nordkoreas väpnade styrkor. Men små män med stort ego brukar ha en jäkla förmåga att ge sig på de svagare, och kan mycket väl komma att ta ut hämnd för sin sårade stolthet på civilbefolkade områden i tex, Japan och då Sydkorea.
Tyvärr är det ju allt som oftast civila som får betala det högsta priset då höjdarna får frispel.
Nordkoreas befolkning är ju redan nu djupt förtryckta och ett av världens fattigaste folk. Därför hoppas jag ju verkligen att om det brakar lös, så tar USA sitt medmänskliga ansvar och sätter punkt för detta ordentligt. Få bort styret som idag plågar dessa stackars människor, och inför demokratiska värden i landet. 
Ja jag vet att de försökt det förut och misslyckats, men det var en helt annan sak med Vietnam. Där slogs dom själva mot en resursstark fiende. Här handlar det om att de har övriga världen, inklusive Kina, i ryggen och det mot en styrka som till största del använder sådant som Kina och Ryssland redan förbrukat klart.
Det enda egentliga problemet som jag ser det, är dessa förbaskade atombomber som fanskapet lyckats få fram. De kan göra ofantligt stor skada i vilken japansk eller sydkoreansk stad som helst.
 
Bild från Google 
Nån dag  till veckan ska jag ge mig in på ett ämne som mer härrör till bloggens namn.
Då ska jag fördjupa mig lite i ett stort problem inom transportnäringen i Sverige idag, nämligen alla dessa chaufförer och lastbilar från mindre nogräknade länder, som fullkomligt svämmar över vårt vägnät. 
Missa inte det :-)
 
Bild från Google 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0