Utklassning!!!
Jisses vilken härlig seger!
6 - 0 mot Färjestad och 3 nya sköna poäng. Det var välbehövligt inför slutspurten i serien.
Även skönt att Backe fick hålla nollan efter några matcher med ganska skakigt spel. Det här kanske fick honom på rätt kurs igen.
2 - 0 stod det redan efter 4:16 in i första perioden och sen blev det 2 mål i vardera av de 2 föjlande perioderna.
Nu är det dags för uppehåll då det ju är dags för Sweden Hockey Games nästa helg. Eller...ja det heter ju inte det längre, men för mig kommer det alltid att heta det ;-)
Jag tänker rida på den här segern hela uppehållet, och sen hoppas jag att det fortsätter i samma stil efteråt.
För det här var en riktigt, riktigt skön vinst. Eller hur Mikaela? ;-)

Nu drar vi.


Ut i det vita bär det av. Nu ska vi ha riktigt kul då "faster Chrissi" följer med :-D
Sen blir det hockey i eftermiddag, så det är inte säkert att vi hörs igen förrän till kvällen.
Ha en bra dag allihopa.

Ska det bli snö idag?


God morgon allihopa.
Lilleman bille inte vara vaken ensam idag, så pappsen fick kliva upp förut och vara sällskap. Inget emot det egentligen. Funkar ju att slumra på soffan också :-D
I dag tänkte vi nog att vi ska ta med oss lite korv och ge oss ut för att åka pulka. Får väl se om vi hittar nån som vill följa med.
Det känns somm om det skulle kunna komma lite snö idag. Himlen är mulen och -4,5 på termometerna. Ganska idealiskt om ni frågar mig.
Nu tycker väl kanske jag att vi har fyullt tillräckligt av det vita som det är, men tyvärr kan man ju inte göra så mycket åt ifall det ramlar ner mer av det.Vad ska ni hitta på idag då?

Lite lugnare idag...inga olyckor


Hejsan hoppsan allihop.
Idag blev det en aning lugnare än det kaos som uppstod i onsdags.
Inga olyckor och knappt nått arbete över huvud taget för den delen. men det känns som att när det är fredag och allt, så kan man ta att det är lugnt :-D
Men lite har det hänt ändå.
Bland annat så började vi fundera på att strejka i morse.
Skulle gå på dass och upptäckte då att nån har snytit elementet därifrån. Hmmm....Janne kom med den iden att det kanske är chefen som plockat bort det för att vi inte ska sitta där så länge, och sen svävade det ju iväg som ni kan förstå. Det var både den ena och andra teorin, innan det ramlade in en elektriker och berättade att han inte kan komma med det nya elementet förrän på måndag.
Där stod det 4 förvånade lotsar och såg ut som fågeholkar i ansiktet då han gick.

Vad gjorde jag då för nytta idag?
Jo, i morse var jag in och hämtade ett flak på järnvägen som var lastat med 29 pallar chips. Var och lossade dem på en gång innan jag for ut till Schenker för att hjälpa de andra med lossningen. Men det hade jag ju inte mycket för, de var klara då jag kom in i magasinet.
Sen blev det ett par lossningar inna jag lastade fullt, 25 ton kopieringspapper, på Tunadalshamnen.När jag kom tillbaka till kontoret så fick jag ta en annan bil och åka för att besikta den. Det var nätt och jämt att jag hann dit. Åkte i god tid, men på vägen dit måste man passera Birsta, det stora handelsområdet strax utanför Sundsvall, och där hade minsann helgtrafiken börjat visa sig.
 Men jag hann i alla fall och bilen gick igenom u.a. det ni. Vilken personbil som har gått drygt 30 000 mil klarar det? ;-)Nu är det i alla fall helg och det tänker jag ta vara på.

Vad har ni för er i helgen?

Jag är en lycklig man nu!


Precis när vi satt oss vid matbordet nu i kväll, så ringde min mobiltelefon.
Hmmm...dolt nummer

"Hej, det är ----"
????
"Ja det var jag som körde bilen i går"
När jag hörde de orden, ramlade en enorm sten från mitt hjärta. HON LEVER!!!
Den där stackars lilla jäntan som jag bar helt lealös i mina armar. Hon lever! Och kan dessutom ringa själv.

Hon berättade att hon kommer ihåg hur hon fick möte, och sen blev det svart.
Ingen som hon pratat med, har kunna redogjort för vad som egentligen hände, så det var både därför och för att tacka, som hon med hjälp av sin syster fått reda på vem "rattens riddare" var.
Det kom en tår i ögonvrån då hon bedyrade sin tacksamhet till mig. Och jag som bara var på rätt plats vid rätt tillfälle.
Jag kunde inte låta bli att skratta då jag frågade hur hon mår och fick svaret:
"Jodå, jag har lite ont i huvudet"
No Shit!! Hon hade ju ett stort köttsår i skallen :-)
Just nu ligger hon på Sundsvalls sjukhus och mår efter omständigheterna ganska bra, men hon ska upp till Umeå i morgon och kolla upp en eventuell blödning i hjärnan, som gör henne en aning lomhörd på ena örat.

Jag kan säga att det här var nog ett av de härligaste telefonsamtalen jag någonsin har fått. Bara att få det bekräftat att jag gjorde nåt rätt och som fick en så lycklig utgång. Det kunde ju ha gått precis hur som helst..
Men hon mår bra och därmed mår jag bra.
Tack till den ängel som vakade över just henne i går. Tack för att jag fick vara den som kom där i kurvan.

När jag ändå höll på...


...med att ordna formen inför Beach 2009, så tog jag också tillfället i akt och friserade kalufsen.
Ja...man kan ju inte springa runt med sexpack och se ut som Kapten Rödskögg i nyllet ;-)
Hi hi hi...

Nä, det enda sexpack som en annan någonsin kommer i närheten av, står det med all sannolikhet "KlassII" på.

Nybadad och fin


Nyss hemkommen från badhuset.
Vi tog med oss en vän och gick dit för att simma och bubbla lite, men det var ju lättare sagt än gjort.
Hela basängen var ju full mad ungar i mellanstadieålder. Det var stört omöjligt att simma där. men till slut fick jag mig i alla fall en sådär 20 längder. :-)
Skönt att röra lite på sig.

Ingen hjälte - bara en rattens riddare


God morgon alla glad...och mindre glada.
I dag har jag ont, förbannat ont. Axlarna värker så att det bränner och låren gör sig påminda de med.
Men det är väl kanske inte så konstigt med tanke på vad jag pysslade med i går. Det är inte det lättaste kan jag lova, att bära en lealös kropp uppför en slänt, i dryga halvmetern djupsnö.
Tack för alla fina komentarer från er alla.
Visst jag kanske är en hjälte enligt er, men om man börjar tänka efter, så gjorde jag bara mitt jobb.
För många år sedan, kallades yrkeschauförer som jag, för "rattens riddare". De som alltid fanns där ute på vägarna och hjälpte människor i nöd.
Den beskrivningen har i månt och mycket försvunnit som ett dagligt begrepp.
Men inte nu längre!
Jag har en bestämd uppfattning om att vägen är min arbetsplats, och på min arbetsplats, där tar man hand om varandra. Ingen ska behöva vara nödställd på mitt jobb. Ingen ska behöva vara rädd att be om hjälp på mitt kontor.
Det är dags för en attitydsförändring i trafiken.
Trafikanter på vår våra vägar måste börja ta hand om varandra bättre, och aldrig vara rädd för att stanna och fråga den enkla lilla frågan:
"Kan jag hjälpa till med något"
Det är dags att sluta vara självupptagna och bara tänka på oss själva. Ställ istället upp för en medtrafikant och kän er stolt över det. Tänk på att nästa gång kan det vara du själv som står där och behöver hjälp. Det sista man vill se då, är lyktorna på en bil som susar förbi i 100 knutar.
Så alla ni där ute, kom ihåg att alla lastbilschaufförer där ute har nödvändiga kunskaper i första hjälpen och hjälp på väg. De har den utbildningen med kontinuerliga repetitioner vart femte år. De är den största hjälpen ni kan tänka er om något händer.
Så gnäll inte på att ni måste ligga bakom en lastbil några kilometer. Säg inte: "Varför måste dom köra här". Se dom istället som er bästa vän ute på våra vägar.
Jag bestämde mig för flera år sedan att vara en rattens riddare, och därför tvekar jag aldrig att stanna då jag kan hjälpa till.

 Rattens Riddare!

Såg ut som en slaktare när jag kom hem


Ja i dag var det en sån där dag då man borde ha stannat i sängen. Eller, kanske inte?
Hur som helst så trodde frugan att jag sadlat om till styckare på Scan eller nåt när jag kom in genom dörren.
Varför då?
Jo, det kommer.

Det började väl som vilken som helst dag i morse, med att hämta en trailer och ett flak på järnvägen.
Flaket var lastat med styckegods medans trailern var full med mjöl och annat till Polarbageriet i Omne.
Lossade flaket inne på Schenker, och fyllde sen upp det med mer mjöl som Spiken hade på sin vagn.
Kom så iväg norrut i ganska bra tid för en gång skull.
Allt flöt på och vid lunchtid var jag klar  och kunde vända bilen mot Nyland där jag skulle lasta.
Men på vägen ut mot E4an igen, hände det som inte får hända.
Vägen till Omne från E4an är en vanlig svensk, lantlig väg. Men på vintern blir den också smalare, halare och en aning mer svårbemästrad.

 En rejäl vinterväg som ni ser.

När jag kom uppför en av backarna, som har en skarp kurva på toppen, kom det en bil från andra hållet.
Föraren kan inte ha sett att jag dök upp, men till slut ser jag hur en liten tjej spärrar upp ögonen bakom ratten, och sen bar det iväg. Hon vred kraftigt på ratten och väjade. Jag hade redan ställt mig på hejdaren och förberett mig att svänga i diket.
Bilen missade precis hytten och fortsatte förbi. I backspegeln ser jag hur den går upp på den meterhöga snövallen, påbörjar en luftfärd, snurrar ett halvt varv i luften och försvinner bakom vallen. Det var precis som på film. Jag såg hur bilen vred sig som i ultrarapid. Väntade liksom bara på explosionen som aldrig kom.
Sen tog autopiloten över.
Jag slog på varningsblinkersen, tog på mig jackan, handska & mössa. Sen hoppade jag ut och sprang fram till platsen där bilen försvann.
10 meter längre ner i en sluttning, låg det en Golf på tak med hjulen snurrande.
Oj oj oj då!
Slängde mig över vallen och började plumsa ner mot bilen samtidigt som jag ropade. Det var inte det lättaste kan jag lova. Det har ju snöat en hel del senaste tiden och snön nådde mig upp strax ovanför knät, så redan då jag kom fram till bilen var jag helt slut. Då ser jag genom fönstret hur det hänger en person uppochner i bältet.
Efter lite trixande och skottande fick jag upp dörren och ser då att tjejn inte var kontaktbar. Nu blev det till att leta lite i minnesbanken.
Efter en snabb besiktning av andning och puls, de var ok, så ringde jag 112.
Där var det ju det vanliga så det var inga problem.
Men då jag lagt på luren så var jag ju tvungen att försöka få ur henne ur bältet.
Det är nämligen så, att en person som är medvetslös, har ingen muskelkraft som håller de inre organen på plats. Således ligger alltihop och trycker på lungor och hjärta, som efter ca en kvart inte orjkar med att upprätthålla sina funktioner. Dessutom blödde hon ordentligt ur ett fult sår på huvudet.
Och alla ni som hört att man ska vara så försiktig med nack och ryggskador, börja inte och hacka nu. Vad spelar det för roll om man kan gå eller inte, om man i alla fall dör av kvävning?
För att i alla fall lindra eventuella skador, så tog jag tag i den del av bältet som spänner över axeln och spjärnade emot med foten. Sen skar jag av bältet ovanför handen och kunde då sänka ner henne försigtigt samtidigt som jag tog emot med andra handen. Det gick mycket lättare än jag hade väntat mig.
Väl ute ur bilen blev det en ocean mycket svårare. jag kunde inte lägga ner henne utan att hon sjönk ner i snön, och då kunde jag inte alls hålla koll på andningen. Spelade ingen roll hur jag försökte, så drog hon bara ihop sig. Kylan spelade säkert ett spratt den med kanske.
Så vad göra?
Jo det var ju bara att lyfta upp lilltjejen igen och bära upp henne till vägen. Det kunnde gärna fått varit några dm mindre snö kan jag säga.
Då vi till slut kom upp så tog jag en skiva från bilen och lade henne på. Hon andades fortfarande och pulsen höll sig jämn och fin. Hon hade väldigt dålig färg, men jag hade inget att lägga på henne förutom min jacka, men jag tordes inte riktigt vara utan de oranga färgerna där vi var på vägbanan. Lade även om såret på huvudet och kollade upp en reva hon hade i en överarmen.
Strax därefter kom räddningstjänsten från Ullången. Det hade väl gått en kvart 20 minuter kanske.
De tog över och lade på henne filtar och gjorde även ett bättre förband på såret i huvudet. mitt var en aning improviserat. Ryckte ju bara med mig ett förband ur hytten när jag hämtade skivan.
Efter ytterligare en kvart kom en ambulans, stuvade in henne och for igen. De frågade en massa saker, men jag kommer bara ihåg det om ifall hon varit medvetslös hela tiden.
Räddningsledaren frågade verför i hela friden jag hade släpat upp henne till vägen. Jag förklarade och när han såg hur hans egna män kämpade i djupsnön, så nickade han bara och smålog.
Sen kom polisen och frågade både det ena och det andra  men det var ju inga konstigheter med det som hade hänt.
De undrade om jag kunde köra därifrån själv. Jag berättade att det inte var direkt första gången och att jag mådde bra.
Jobbigast rent fysiskt var väl att jag fick kliva ur kläderna i hallen hemma eftersom det kom en del blod på dem. Märkte det inte förrän en bra bit på väg hem, då armen liksom klibbade fast vid låret. Nu är de i alla fall tvättade och hänger på tork.

Det var länge sen jag fick stanna och hjälpa till på en olycka nu. Var före sommaren nångång som jag stannade på en olycka i Örnsköldsvik där 2 bilar körde ihop. Det är ju visserligen inget man hoppas på, men ändå nåt man förbereder sig mentalt på med jämna mellanrum.
Men det var första gången jag var helt själv på en olycksplats och jag känner mig riktigt nöjd med mitt eget agerande. Fick även beröm av räddningspersonalen. De tyckte att jag hade löst det där med bältet på ett fiffigt sätt.
Just nu känns allt bra och jag hoppas bara den där stackars lilltjejen klarade sig utan allt för svåra skador. Hon kan inte ha varit mer än 20 år, max, och kändes så liten och späd i mina armar.
Om nån som vet vem hon är läser det här, hälsa henne då att jag tänker på henne och hoppas att hon blir bra snart igen.

Hmmm...mina axlar börjar ömma...hur kan det komma sig?

Extra hästkrafter


Nog för att en Fiat Uno kan behöva nån extra hästkraft, men det här är ju bara löjligt.Och vad som är ännu löjligare, är att just det här ekipaget blev stoppat av polska polisen häromdagen.
Notera lastningen på taket...japp ni ser rätt....det är baksätet

Oh my god...


Vi var ju in på Rusta för att köpa handdukskrokar i dag. Hittade en annan liten lustig sak också.Får ju höra hur frugan säger just det fast på svenska då det beger sig.
Innebär det att....

Brinnade hus och flower power


I dag har det varit full snurr på herr Jalonen kan jag lova.
Eftersom nu ögat var så pass bra idag, så passade jag på att uträtta en del då jag ändå var hemma.
Bland annat så behövde vi ta en tur till Ica Maxi för att handla.
När vi kom ner förbi Sköns kyrka på väg mot Birsta, så ser vi på håll hur det ryker ur ett av husen som står där. När vi kom närmare så såg vi också att där stod minst 6 brandbilar.
Då kom jag på att de har pratat på radion om att Räddningstjänsten ska elda upp de hus som står där den här veckan. De ska ändå rivas, så då får brandkillarna passa på att öva lite.Det blev lunch i Birsta och sen en tur på Rusta. Vi behövde nya krokar till handdukarna i badrummet, då tvättmaskinen har parkerat där vi hade dom förut.
Hittade jättesöta med hjärtan åt oss och en krok med formen av en björn åt Emil.

När vi sen kom hem så såg jag en lite lustig sak genom köksfönstret.
I korsningen nedanför oss, står det en folkabuss.
Ja en sån där äkta med reservhjulet frampå och allt. En riktig "flower power" kärra.
Inte så speciellt mycket "power" dock, då den fortfarande står kvar på samma fläck. Inte så värst strategiskt placerad måste jag ju säga.I morgon bär det av tillbaka till jobbet. Har Örebrolinjen i morgon, så det blir väl till att lossa några pallar Risifrutti och en himla massa pallar fryst korvbröd på morgonkulan. Sen får vi väl se vad det blir.

Ha en trevlig kväll allihopa.

Är det inte typiskt?


I går så var mitt ena öge helt igenmurat på morgonen, och svullet som attan hela dagen.
Det kändes alldeles grumligt och var inte alls någe kul.
Jag bestämde mig för att det tillståndet inte var nåt som jag kände för att ratta 24 meter med, så jag ringde chefen och sa att jag blir hemma.
I dag känns ögat i princip helt bra.
Då tog man en karensdagsjävel i onödan. Hur kul känns det på en skala?
Nåja, jag kanske behövde det ändå för att ögat ska bli helt bra, men ändå.
Får väl passa på att städa lite här hemma efter mina byggeribravader. Det behövs kan jag lova. ;-)

Ha en bra måndag allihopa.

Vaknade blind!!


Okej då, riktigt så alvarligt var det väl inte, men jag såg i alla fall knappt nåt.
Helat vänsterögat var igenmurat av en massa klet.
Fick gå och tvätta med bomull för att över huvud taget få upp det.
Det känns ju sådär måste jag säga.

Det har kommit en del snö i natt, men inte på långa vägar de enorma mängder som SMHI varnade för. Drygt en dm skulle jag tro bara genóm att titta ut.
Men jag är mest glad över att det kom idag och inte i morgon då man måste ut och köra.

I dag blir det nog till största delen en lugn dag hemma. Man behöver det ibland. Kanske vi går ut och åker lite pulka sen, men inget är planerat.

Vad ska ni hitta på idag?

Det snöar lite


Så här ser det ut här just nu.
Bilden är ifrån vägverkets övervakningskamera på E4anBara så att ni vet

Jag ska aldrig klaga på vägen igen.


Inte när jag ser hur de har det på vägen mellan Moskva och Novosibirsk i Ryssland.
Jag kan väl säga så här...Det är nog ganska bra med skatter ändå...


Vi såg en drake!


Nu har jag varit på Bauhaus och fixat rätt koplingar till avloppet.
Det var inte lätt, men nu har jag dom.
Innan jag åkte upp dit, så stannade jag med Emil och Annica i Birsta City och åt lite lunch.
När vi går mot McDonalds så hör vi trummor som närmar sig.
Rätt som det var dök det upp en underlig prossesion med en stor en drake.
Japp drake!
Kolla själv om ni inte tror migJag sa ju det. En drake!

Tydligen är det Kinesiskt nyår nu, så det var lite festligheter för det.

Nä, nu ska jag sätta fart, så att vi kanske kan köra en maskin innan kvällen :-D

Då var det lördag igen då.


Och vad har man för det? Det blir ju i alla fall måndag aldeles för fort.
Men när man nu ändå är ledig, så får man väl se till att utnyttja det.
Vi har ju som ni vet gjort om i badrummet för att få plats med en tvättmaskin.
Och jodå, maskinen står på plats, men det saknas 2 väsentliga detaljer. Vatten och avlopp.
Jag har inte lyckats hitta de rätta delarna till avloppet ännu, så jag ska väl ta tag i det på allvar idag.
Vi hade tänkt åka in till stan och invigningen av Skid-SM idag, men vi hoppar nog det och ser till att få det här klart först.
Ja visst ja.
Elen är inte heller kopplad. Allt är draget och klart, och ska bara kopplas in i proppskåpet.
Men det här med att få tag på en elektriker var ju inte det lättaste direkt.

I övrigt så blir det nog en lugn helg utan allt för mycket inplanerat.

Vad ska ni hitta på då?

Brandbilen som försvann!


Det är inte så lätt alla gånger, och även "Faluns Finest" kan ju misslyckas ibland.
Hittade det här på Wighsnews


"Även om det hände igår så kan vi inte låta bli att publicera dessa bilder på en händelse som inträffade på torsdagskvällen då räddningstjänsten kallades till polishuset på rökutveckling. När man kom ut igen så var brandbilen försvunnen. Utan polishunds hjälp följde man spåren som slutade här vid vattnet."

Antar att killen som parkerade kommer att få bjuda på fikabröd ett tag för att kompensera. Kanske får han även någon extra körlektion där dom visar honom vart parkeringsbromsen sitter :-D

Köra bilen på kopiss - snacka om...


...miljövänligt :-)

Nu tror ni förstås att jag är helt ute och cyklar. Eller att jag har fått nåt sorts glädjefnatt för att det är fredag.
Men nej då.
Vi kör faktiskt våra lastbilar på en blandning som till stor del består av kopiss.
Okej då.
Det huvudsakliga bränslet är ju disel som i de flesta lastbilar, men de här nya pjäserna har ett tillsatsbränsle som heter Ad-blue.Det tillsätts diseln för att det ska bli en renare förbränning ocg dra mindre bränsle.
Fråga mig inte exakt hur det går till, men så är det i alla fall. Måste ju vara en guldgruva för alla bönder, nu när mejerierna ska sänka ersättningen för mjölken.

I dag var jag inge vidare glad på min chef.
Han skulle ju prompt ha mig till jobbet idag för det var ju så mycket att göra och så lite folk.
Jo hej och hå!
Jag har knappt lyft ett finger i dag.
I morse fick jag åka in på järnvägen och hämta ett flak som var fullt med en enda post.
Det vat plastbalar till Trioplats ute i Töva. Inte nog med det. Flaket skulle lastas på samma adress. Den lilla uppgiften är allt jag gjort idag. et kunde väl lika gärna nån annan hunnit med, så kunde jag ha fått gå min kurs färdigt. Sånt gör en minst sagt lite småputt.

Timrå IK är dom bästa...


...heja, heja, heja Timrå!
Ja idag var det minsan fart i proppskåpet kan jag lova.
Timrå bjöd upp Brynäs på en dans de inte på långa vägar mäktade med.
Från första nedsläpp var det gasen i botten och trots att det stod 0 - 1 efter första perioden, så kändes det aldrig som att det var nån fara på taket.
Pang, pang o andra så var det 2 - 1 och innan det var färdigt så vann grabbarna med 4 - 1.
Det kanske inte låter så himla överlägset, men ni ska veta att det var mycket få ggr som Brynäs över huvud taget fick låna pucken.
Skotten 38 - 12 tala sitt tydliga språk om matchbilden.
Det blev väldigt grinigt i Brynäslägret mot slutet, och när slutsignalen gick brann det för Kyle Wanvig. han gav sig ut på nån sorts turné, där han försökte få in en snyting på så många Timråspelare som möjligt.
Det hade han naturligtvis inget för, även om Johan Andersson bjöd upp till en rond.
Den slutade med att Wanvig släppte handskarna, och då åkte Andersson därifrån.
Så jävla iskallt!
Visserligen fick båda matchstraff, men eftersom Brynäsaren släppte handskaran, så får han den strängare formen som innebär en matchs automatisk avstängning. Hi hi hi...
Just nu känns det ganska underbart att vara TIKare :-D

Proppskåpet?
Jaså, det är bara vardagsnamnet på vår arena. Eon Arena ;-)

Tydligen behöver man inte vara arab...


...för att vara terrorist.
Nä då!
Det funkar bra att vara från Västernorrland också.
det har "herr al Qaida" bevisat flera ggr idag.
Först hade vi ADR sjukvård på förmiddagen. Då var han sådär intresserad. Ända tills att vi skulle ut och öva brandsläckning.
Men tro inte att det var själva släckningen som var så intressant.
"Hmmm...den här moderna dieseln brinner ju så dåligt, så det är ju nästan synd att släcka den då den väl börjat brinna"
Jahaja.
Hur som helst så skulle vi också öva släckninga av en människa som brinner.
Hampe, instruktören, visar hur det ska gå till, och sen fick vi en efter en öva detta.
Till slut var det terroristens tur.
Han är en aning rund skulle man väl milt kunna utrycka det, och kände väl kanske inte för några avancerade övningar.
Han kastade på filten på dockan...och började stampa på den hejvilt!
Vi skrattade så att vi tjöt, medans Hampe bara skakade på huvudet och suckade. Vilken hjälte!
Sen på eftermiddagen var det dags att hantera explosivt material.
Då skulle ni ha sett en som var på alerten.
Han rättade nästan läraren då det pratades om olika ämnen.
Till slut så frågade en i gruppen.
"Det är du som ÄR Dynamitharry va?"
"Nä, men dom brukar kalla mig det hemma i byn"
Wow, vilken överaskning.
Han berättade precis hur man apterade sprängladdningar och dynamit, och berättade hur man bäst spränger olika prylar i luften.
När vi pratade om hur man skulle sepparera olika sprängämnen vid transport, kom det upp att man ska om möjligt ha dynamiten på tex släpet, och tändhattarna på bilen.
"Ähh, dynamiten är så säker idag, så det räcker ju om man har det nån meter ifrån varandra i baksätet"
Kan ju nämna att han inte kör lastbil i jobbet, utan hanterara farligt gods på andra sätt.
Men vilken härlig lirare.
Han har gett oss många sköna skratt dessa dagar.

Tyvärr var det slut på det roliga för min del.
Min arbetsgivare vill inte betala för tank-delen eftersom vi inte har några tankbilar.
Så jag får snällt gå till jobbet i morgon. Suck...

I kväll är det hockeydags igen. Brynäs tittar in.
Håll en tumme för Timrå så är ni snälla.

Ha en fin kväll

Jag kursar med Al Qaida


Hej allihopa.
Som ni vet så är jag på ADR-kurs i dagarna tre.
Det är ganska skönt att göra nåt annat en stund, och slippa köra en dag som denna med snö överallt :-)

Det är rätt kul också att komma tillbaka upp på TTC där jag för ett antal år sedan tog mitt lastbilskörkort.
Det är samma lärare som då fortfarande, och eftersom det är såna här repetitionskurser då och då, så behåller man ju liksom kontakten.
Den här kursen går ut på att vi ska repetera och förbättra våra kunskaper i hantering & transport av farligt gods. det är ett enormt regelverk, så det går mest ut på att kunna leta reda på rätt information i tillhörande skrifter.
Men det kan vara nog så svårt för några.
I gruppen är det en salig blandning av figurer, med en hel del lustiga egenskaper.
Vi har en gubbe som nog knappt öppnat ett tryckt verk på den här sidan av 30-åriga kriget.
Han klarar inte av en enda uppgift själv, och det talar han minsann om för minst halva kommunen. Inte ens att vika ihop den lilla namnskylten av papper klarade han. Men det är en härlig figur att ha med.
Sen så har vi en terrorist och en kommunist.
Japp, ni läste rätt!
Terroristen är ingen arab med kökshandduk på skallen, utan en medelålders...ockej, övre medelåldern...man från Kramfors.
Men han är helt otroligt intresserad av allt som kan flyga i luften, brinna och lemlästa. Man sitter bara och gapar då han håller låda.
Bakom "bin Laden" sitter kommunisten.
Ja vi kallar honom så för att han redan efter en liten stund kläckte ur sig "det var nog bättre på Sovjettiden ändå".
Så där har han hållit på hela dagen. Kommit med små illröda kommentarer som man bara inte kan låta bli att gapskratta åt.
Nu är det bara en och en halv dag kvar att bläddra i böcker.

Hur har ni haft det idag då?

Då var den arbetsveckan slut


Tänk om de alla kunde vara så. ;-)
Ja, fast egentligen ska jag ju fortsätta, men i en annan form. Man får snällt smälla ner häcken i skolbänken ett par dagar.

Gårdagens arbete med dagisfrågan tog i alla fall ordentlig skruv.
I dag ringde rektorn och redan i morgon har de planerat in ett möte mellan dagispersonal, kommunen, fastighetsägaren och föräldrarådet.
Tyvärr kan jag ju inte gå eftersom jag är på kurs, men jag skickar frugan och en annan i rådet istället. Det blir bra det med.
Det ska bli mycket intressant att se vad de kommer fram till, och sen också se om det blir någon verklig förbättring. men nu vet dom åtminstone att någon håller ögonen öppna :-D

Dagen idag då?
Jo det blev väl en ganska vanlig arbetsdag, förutom att det har blåst, snöat och regnat om vartannat hela dagen.
Just blåsten ställde till det en aning då jag var nere på Tunadalssågen för att lasta virke.
När jag skulle slänga över spännbanden fick visst "herr Nordan" för sig att det inte gick för sig. Han tog i av all krafter och blåste tillbaks banden. Kände mig som en viss figur ur mytologin med bandage, när jag stod där intrasslad i 10 meter dyngsurt spännband.
Men eftersom jag är tjurigare än den mest envisa polarvind, så vann jag till sist kampen och truckföraren kunde göra sitt jobb.
Kan ju lova att det var inte bara en svordom som passerade mina läppar där inte.

Men det var nog dagens enda oförutsedda händelse. I övrigt flöt allt ganska fint.

Hur har ni haft det idag då?

Nu är det godnatt


För i morgon ska det jobbas.
Blir enda arbetsdagen den här veckan. Onsdag, torsdag & fredag är det ju kursdags, så då är det ganska lugnt.
En lagom vecka, eller vad tycker ni?
Sov gott mina kära bloggvänner.

Känner mig tillfreds med dagens insats.


Och det ska man väl kanske göra med rätta?
Vi har just kommit hem från mormor & morfar där det blev en liten kaffetår.
Vi hämtade Emil lite tidigare för att åka dit.
Personalen på dagis blev överlyckliga då de fick höra om det jag fick fram vid förmiddagens rundringning.
De berättade vidare att det finns ett flertal saker som rör säkerheten på dagis, där de inte fått nåt som helst gehör hos högre instans.
Varför i hela fridens dagar har de inte sagt nåt till oss i föräldrarådet tidigare? Det tar nog hårdare om vi/jag ryter i tror jag.
Nu ska jag strax iväg på styrelsemöte med Supporterklubben. Vi har tydligen en del allvarliga ämnen att gå igenom. Får väl se vad det kan tänkas vara.

Under tiden bjuder jag på en liten film med den mest extremt vältränade människa jag någonsin sett.


Kossan.se

Kanske dags att införskaffa det där gymkortet snart :-(

Ha en fin kväll allihop.

Who´s da man?


Jo Jalle!
Tänk så lätt det är att riva upp himmel och jord.
Det krävdes bara en journalist på en lokal tiding, uppskrämd dagispersonal och ett par telefonsamtal.
Nu är det full snurr kan jag lova.
Dagbladet kommer att skriva en artikel om att det inträffade i morgon. de ville sååå gärna ha med mig på bild (måste se förjävla bra ut) men jag tackade bestämt nej.
Ringde upp fastighetsägaren, Möller & Partners AB, med säte i Stockholm.
Mannen som jag fick prata med blev ganska så upprörd över att detta inte redan var åtgärdat.
Dagispersonalen hade nämligen redan i förra veckan upptäckt det inträffade, och anmält det till HSB som förvaltar fastigheten. Och ännu har alltså inget hänt. Lokalen är inte låst, inte städad, eller snarare sanerad, och ingen har frågat personalen om ifall de har ideér om hur detta skall förhindras från att hända igen.
Mannen på Möller & Partner skulle omedelbart ringa upp HSB och säga ett och annat. dessutom kom vi fram till att de sätter in ronderande bevakningspersonal tills att en permanent lösning kan hittas.
Vidare så fick jag höra av personalen, att de hade lämnat ett meddelande till vår rektor i förra veckan om det inträffade. Hon harde fortfarande i morse inte ringt tillbaka.
Jag försökte nå henne nu på morgonen, men tydligen var hon inte tillgänglig.
Vad gör man då?
Jo, man ringer hennes chef!
Ringde till den som är sammordnare för förskolan i kommunen, och fick henne ganska upprörd tror jag.
Hon hade inte hört talas om detta, men blev mycket angelägen om att veta allt då jag berättade. Hon tyckte då rakt inte om att rektorn inte ringt upp sin personal igen.
Så hur kan vi då summera morgonens arbete?

- Tidningsartikel kommer i morgon
- Bevakningspersonal kommer att rondera i förskolans fastighet
- Fastighetsägaren kommer att kalla till möte med förskolan, kommunen och HSB, för att hitta en bra lösning.
- Till ovan nämnda möte skall även föräldrarådet inbjudas

Jag känner mig ganska nöjd med det jag fått fram idag. Nu gäller det bara att följa upp detta så att saker och ting verkligen blir gjorda.
För det är synd att ett så pass fint dagis ska måsta stå ut med detta. det ligger härligt till och har alla möjligheter att vara det finaste i kommunen.


Nu är herr Jalonen på krigsstigen!!!


Jag kom just från morsan, där jag hjälpt henne att borra upp en hylla.
När jag och lillen kom dit, så stod hon nere vid porten och mötte oss.
Det visade sig att hon hade en sak att visa mig. Nåt som gällde mig som förälder med barn på dagis.
Emils dagis ligger nämligen i samma byggnadskomplex.
Vad var det då?
Jo, i korridoren mittemot avdelningen bredvid Emils, har någon brutit sig in i ett f.d solarieutrymme, och bott under en längre tid. Det fanns bl a en "God Jul" skylt, så den som bott där har åtminstone gjort det sen innan jul kan man ju föreställa sig.
Det luktade kloak där, då nån bajsat och haft sig i golvbrunnen.
Det var en kvinna som bor granne med morsan som hade upptäckt det tidigare i dag och hon hade dit polisen som dokumenterade det hela.

 Så här såg det ut.

I morgon är det jag som sätter mig med telefonen.
Fastighetsägaren, rektorn på dagis, förskolechefen och om det så krävs, statsministern, ska få sig ett samtal från en mycket upprörd herr Jalonen.
Det bor nämligen en av Timrås mer skumma typer i en lägenhet där och han drar tydligen till sig både det ena och det andra elementet.
Bl. a är en som varit dömd för allt från våldtäkt till narkotikabrott.
Det är sannerligen ingen som jag vill ha springande kring mitt barn på dagarna.

Söndag och jobb i morgon...


...om det hade varit vanlig vecka.
men det är det inta.
Jag ska ju på ADR-kurs den här veckan, och är därmed ledig måndag istället för torsdag.
Gör ingenting alls tycker jag :-D
I dag ska så äntligen allt i badrummet bli klart för elektrikern. Skönt.

Hittade en annorlunda bild...


...på wighsnews.se

Bildtexten lyder:

"Nu städas det efter bygget av Munkedalsbron och motorvägen genom Saltkällan. Och det städas ordentligt!!! Som Ni ser åker det mesta med!!"


Jag har fått en ny favorit!


Han heter Martin Sonnenberg och är kanadensare till börd.
Vilken fart, vilken inställning och vilken jäkla stil.
Jag var lite småskeptisk till den här värvningen. En kanadensare som visserligen gjort över 60 matcher i NHL, men som de senaste säsongerna lirat i AHL och Schweiz.
Men han slog alla förväntningar med hästlängder.
Han utmärkte sig redan i första bytet med en fin målchans och ett par feta tacklingar. Sen rullad det bara på, och han blev utsedd till "Matchens lirare" i sin premiär.
Inte så pjåkigt om ni frågar mig.
Han kommer att bli guld värd för Timrå med sitt ruskiga driv i spelet.
Äntligen en riktig, kämpande kanadick i Elitserien.Ja visst ja.
Matchen?
Den vann Timrå med 4 - 2 efter att ha hämtat upp 0 - 2 efter första perioden.
Nu är dom på slutspelsplats och nu gäller det bara att behålla den.

Det var då...


...som tusan.
Bloggrackaren har tjurat hela dagen :-(
Men nu kom den igång lagomt tills jag ska iväg på hockey.
Södertälje står på andra sidan i kväll. Hoppas på en ordentlig seger nu.
Ha en fin lördagskväll allihopa.

Bambi är en kille Bella!


Jaha ja!
Då har hon då gjort det igen.
Blondinbella har visat upp hela sin otroliga hjärnkapacitet.
För det första:
Det är en sabla tur att stackars Bella inte gör radio, utan håller sig till ett tyst medium. För så fort hon öppnar munnen, låter det som om nån av småtjejerna på Emils dagis pratar. Det är flams och taskig grammatik åt både höger och vänster.
Det är som om det pågick en evig konflikt mellan hennes två små grå där uppe.

Nästa grej fick hon ju faktiskt hjälp med av den minst lika blonda programledaren Jessica Almenäs.
Bella pratade om att nån kommenterat henne som Bambi på hal is.
Då klev begåvningsreserven på TV4 in.
"Att bli jämförd med Bambi är ju inte så dumt" kläcker Jessica ur sig
Nu är jag inte hundra på vad Bella svarade, men det var nåt i stil med: "Ja hon är ju också söt"

Nu är det så här, Jessica Almenäs och Blondinbella,
BAMBI ÄR EN KILLE
Om nu lilla Bella känner att hon vill jämföra sig med Bambi, innebär det då att hon kanske inte riktigt är vad hon utger sig för?
Det vore väl ett smaskigt ämne för henne att ta upp i bloggen?
Kanske Bella ska göra en Tony Irwing...hoppa ur garderoben...eller, klädkammaren för hennes del ;-)


Det är skillnad mellan män och kvinnor


I de flesta avseenden tänker vi ganska olika om hur saker och ting ska utföras

Exempel:

På frågan: Ska vi gå ut och ta ett glas.

För att inte tala om bestyret med att gå på toaletten.Det är bara att konstatera.
Män och kvinnor kommer aldrig att bli jämnställda :-D

Min underbara hustru...


...var riktigt kreativ då jag var på shoppingturné.
Ploppkakor svängde hon minsann ihop.
Mums!!!


Jag ska strypa den där Murphy!


Bara jag få tag på fanskapet.
Idag var han nämligen i farten igen.
-22 ute och vi ska åka till badhuset.
Vad händer då?
Jo det visar sig att kupévärmaren har kollapsat i kylan. Gissa om bilskrället var kall? Brrr...
Men det var väl kanske dags för den nu. Har ju varit en trogen vän i 12 vintrar, så man kanske inte ska begära mer än så.
Det var bara att härja iväg och inhandla en ny det.
600 kr, *poff* borta.
Av den anledningen har det inte blivit så mycket gjort i byggerierna här hemma heller.
Men jag passade på att köpa tvättmaskin då jag ändå var i Birsta.
Det blev en kombimaskin med torktumlare, för den helt överkomliga summan 4990 kr. Och eftersom vi bor 4 trappor upp utan hiss, beställde jag även hemkörning :-D

Hur har ni haft det idag då?

When hell freezes over...


Ja inte är det då långt ifrån.
-22 visar termometern och det är ju inte så att man direkt hoppar av vällust över att måsta gå ut. Jag brukar inte ha nåt emot kyla, men liiite varmare kunde det väl få vara.
10 - 15 grader är mer lämpligt.
Idag blir det att borra upp lite kabelkanaler i hallen, så att jag får in nån ström till tvättmaskinen.
Tänkte också ta med mig familjen på badhuset i dag. Tänkte på allvar ge den här sabla förkylningen en match. har ju dragits med den sen i oktober, så det börjar bli dags att göra nåt.
Nån timme i en het bastu ska väl göra susen? Eller vad tror ni?
Hmmm...man kanske skulle bygga om klädkammaren till bastu?

Nä, nu är det dags att sätta fart så att det blir nåt gjort i dag.

Ha en fin dag allihopa.

Done...nästan


Ja då var det så gott som klart i själva badrummet.
Duschhörnan är utriven och det ny sitter på plats. det tog en faslig tid p g a olyckliga omständigheter, fikafrämmande, tjurig son och borttappad borrmaskin, men nu sitter det där som det ska.
I morgon ska jag börja dra kabel från hallen in till badrummet. Förhoppningsvis kan jag då i början av veckan få hit en elektriker som kan koppla in det hela.
Sen är det bara lite rörpuleri och sen kan vi förhoppningsvis inviga alltihopa i slutet av kommande vecka :-)

Måste införskaffa en riktig skrapa i morgon också, för att få bort det där förbaskade kladdet.

Sov gott kära vänner, så hörs vi igen i morgon.

Nu blev det jobbigt


Nu blev det stopp i bygget.
Fick ju bort duschhörnan så småningom, men då stötte jag omedelbart på partull.
Längst ner mot golvet, satt det som en skumgummilist. Den rackaren har varit fastlimmad i golvet. Så när jag nu fick bort den, så är det en ruskigt ful kant kvar av klisterrester.Nån som har en bra ide?

Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig.


Jag började ju här till morgonen, att röja i badrummet.
Ut med allt onödigt, lyfta bort dörrarna till duschgörnan, och sen...
Ja men då har dom gärna monerat ihop denna anläggning med 4 olika sorters skruvar. Varav en sort hittar jag inget passande verktyg till.
Blev ju bara att rulla iväg till Jula för att handla det.
Och naturligtvis hade dom inte det jag skulle ha, så jag fick åka på Clas Ohlson i stället.
Nyss hemkommen, halva dagen har gått och jag har inte fått ett skit gjort. Typiskt!

Kanske ett slående koncept


Eller vad tror ni?
Jag vet då, att det här stället skulle få mig som kund om det vore i min hemkommun.


Kossan.se

En bra bit på väg.


Nu ska jag äntligen börja riva och slita med ombyggnationen av badrummet.
ja, det är ju inget grovarbete med gjutning och sånt, men det är ju lite oyssel ändå :-

- Riva ut duschkabinen
- Bära ut allt bråte
- Sätta dit den nya vattenavledningslisten
- Montera upp den nya duschdraperistången
- Borra upp kabellister hela vägen från hallen till badrummet
- dra elkabel samma sträcka
- Få hit en elektriker som kopplar ihop tåtarna
- Köpa tvättmaskin
- Bära upp tvättmaskinseländet 4 våningar
- Packa upp tvättmaskinen
- Installera tvättmaskinen

Ja som ni ser så har jag ju mitt sätt att få morgondagen att gå :-D

Tänk om man skulle ha en tävling


Men jag har ingen aning om vad jag skulle tävla ut, och inte heller hur den skulle gå till.

Vad skulle ni vilja vinna?
Tänk nu på att jag är en av få "män" som bloggar och därför går beautykit och sminkpennor fetbort.
Vad skulle ni vilja vinna av en man som lottar ut nåt?

Bara för att jag är hemma...


...så är lillen frisk som en nötkärna idag.

Nåja, det är väl kanske lika bra att han får vara hemma ett par dagar så att han hämtar igen sig, och dessutom inte ger vad det nu var till nån annan unge på dagis.
Tänkte försöka förena dagen hemma med lite nytta i alla fall. Eftersom han nu är ganska pigg, så kan jag ju passa på att inhandla det som behövs till ombyggnaden av badrummet.

- Inskallationskabel
- Puschdrapperistång
- Duschhörnslist
- Eldosa
- Duschdraperi

Vi börjar så.
Ja, visst ja.
måste ha silikon också. Kan ju vara bra att täta igen de eventuella hål som blir då jag tar bort duschhörnan som är där nu.
Sen så ska vi nog kolla lite igen på utbudet av tvättmaskiner. Vi ska ha en som är kombinerad tvätt-torktumlare.

Vad har ni för er idag då?

Jag kunde inte låta bli.


Måste bara få visa den här bilden.

www.wighsnews.se

Visst är det hemskt med de stackare som satt i bilen, men det jag blev mest fundersam över, är fordonet i förgrunden.
Hur kom rullatorn in i bilden?
Jag ser framför mig, hur en äldre herre kommer lullande med sin rulle efter att ha varit på konsum och köpt kattmat.
Pang Boom så kommer en Opel svischande förbi och ställer sig i diket.
Jag riktigt ser hur den här farbrorn ser sig omkring och undrar vad i hela h-vete som just hände?
han funderade nog ganska rejält på om han skulle vända om eller kanske se om nån behövde hjälp.
mannen jag ser är han som hela tiden går runt med rullator i "Drömkåken" med Björn Skifs.

En hel skock med snutar!!!


Hej där alla glada.
Nu har jag gjort helg igen ;-)
Nja, inte riktigt. men jag ska vara hemma med lillen i morgon eftersom han är sjuk, och jag lär väl bli hemma torsdag med.
Sen så har jag bytt fridag med Janne, så att jag är ledig fredag.
Är även ledig på måndag, eftersom jag ska på ADR-kurs onsdag till fredag. En riktig långhelg med andra ord. Även om det kanske inte är riktigt helg att vara hemma med sjukt barn.
I dag var man kåkfarare igen.
Jajamensan!
Var och lossade en trappa på nya Saltviksanstalten i Härnösand.
Blev riktigt förvånad då jag kom in där och snurrade runt ett tag för att hitta rätt ställe. Inne på området stod det en till mur. Nästan ännu högre än den som går runt hela fängelset.
Det visade sig att byggnaden som ligger där inne kommer att vara en av de säkraste och mest bevakade platserna i hela riket. En så kallad säkerhetsbunker.
Ganska imponerande anläggning hela det där fängelset. Där kommer de värsta förbrytarna i Sverige att sitta då det är klart. Och jag kan då säga det, att de får vara ena hejjare på att bryta sig ut om de ska slippa därifrån innan strafftidens slut.

I dag var det en sån där kallad "Nationell trafiksäkerhetsdag"
Det innebär att harry haffa har mängder med kontroller ute efter vägarna.
Jättebra tycker jag, så att de kanske får bort några av de dårfinkar som rullar runt där ute.
hur som helst så såg vi inte en enda polisbil på hela vägen till Härnösand och tillbaka.
men då vi stannade till i Sörberge på hemvägen, för att handla lite lunch, så hittade vi dom.
På parkeringen till pizzeria Cosmos stog de. Allihopa!4 polisbilar stod fint uppradade.
Och där inne satt det en hel armé av poliser i full mundering, och mumsade på pizzor, kebabrullar och annat smaskigt.
Höll på att fnissa på mig. Det var en ruskigt komisk upplevelse. :-D

Hade en lite annorlunda körning i dag också.
Fick en lastning på CJO lagret i Söråker.
28 pallar läsk till Dollarstores lager, i Timrå.
En nätt liten körning på ca en mil. Ingen långstyrning direkt :-)
Hur har ni haft det idag då?

Kryssning - bokat & klart


Nu är det spikat.
Den 28 mars har vi bokat en kryssning. Den som vi fick av svärmor i julklapp.
Det blir med Birka vi åker.Ja jag vet, pensionärskryssning, men vi åker inte för att partaja. Vi ska bara mysa, äta gott, dricka gott och ha det allmänt trevligt. Dessutom är det en jäkla fin pråm att åka med.
Bara koppla av och njuta av att vara på nöjestripp ensamma, utan barn, för en gångs skull.
Det kan vi väl få unna oss?
Vi har bokat en riktigt nice hytt där vi kan rå om varandra.
Naturligtvis blir det buffé av alla möjliga mått också. Det kan man ju inte missa på kryssning :-D
Efter den här hösten så kanske vi behöver en tripp att bara koppla bort allt. Kanske var det just det som svärmor tänkte på när hon gav oss det?
Ja, det och tillfället att få rå om vår lilla guldklimp själv då hans föräldrar är borta ;-)

Men vi tänkte även så här.
Visst ska vi njuta i fulla drag, men vi inbjuder härmed även den som känner sig manad att följa med.
Tänk va kul det skulle vara att få träffa några av er bloggare då vi ändå är ute och roar oss.
Vad sägs om det hörrni?

Rumpnissar, spiraltrappor & ny praktikant


Det är väl konstigt va fort man vänjer sig vid ledighet.
Jag skulle kunna fortsätta med det om det inte vore för slantarna.
Japp, inga problem :-)
Som tur var, så ahde jag en ganska lugn dag idag.
Ett par utkörningar i morse och lastning på Birstaverken. Inget avancerat alls.
Men när jag lossade på Ortviken i morse, så var det nära att jag fick mig ett fnissanfall.
Mannen som skulle ha prylarna var som tagen ur "Ronja rövardotter". Ja han såg på pricken ut som en rumpnisse :-)
Fick verkligen strålsätta mig för att inte börja skratta.
Min nya praktikant för dagen, fattade inte riktigt vad jag menade. Vet inte om han har sett den filmen. Herregud, det är väl bara "Power rangers" och sånt som gällt under hans uppväxt ;-)
Han fick sig i alla fall en dag utan speciella överaskningar, men han nämnde att han hade väntat sig nåt helt annat. Vet inte om jag ska tolka det som nåt bra eller dåligt.
Men han blev då brydd då vi kom på Birstaverken för att lasta. Jag sa till honom att vi skulle lasta 8 trappor. Jag vet inte vad han hade väntat sig, men han såg ut som en fiollåda i ansiktet då det kom pall efter pall med prylar. Spiraltrappor levereras inte monterade och klara, utan sätts ihop på plats, så de var stuvade i X antal pallar.
Kruxet är att alla räcken, stänger, plattformar och spröt, tar en hel del plats och är tamejtusan omöjligt att samlasta med annat gods. Men vi fick på det till slut i alla fall.

En hyfsat bra start på veckan även om det milda vädret gjorde att det var snorhalt både här och där.

Hur har ni haft det idag då?

Nu är det natti natti i Timrå.


Lika bra att slå omkull sig när man är trött. Speciellt då väckaren ringer kl. 05.00.
Usch!
Skulle gärna vara ledig ett par dagar till, men det är väl bara att masa sig upp och släpa iväg kroppskrället till jobbet.

Sov gott allihopa

Mätt som en ...


...ja vadå? Har inget ord för det.
Men gott var det så att det räckte till och blev över.
Vitlöksostfylld lövbiff med pommes och vitlökssås.
Jättegott!
Frågan är nu om vi ska orka hitta på nåt att göra efter all den goda maten.
Man tappade liksom lusten när man kikade ut och såg att det spöregnade. Bläää!

Vad gör ni i kväll?

Nu tror jag att jag vet......hur vi ska göra för att få plats med tvättmaskinen i badrummet.
Jag sliter ut de duschväggar som sitter där nu, och sätter upp en enkel drapperistång som täcker hela inre väggen av badrummet.
Sätter den lite längre in än vad väggarna är nu, så att duschutrymmet blir smalare, men rummet utanför blir större. Sen så sätter jag fast duschdraperiet i väggen i den ände där maskinen ska stå, så är det ingen risk att den blir blöt.
Dessutom så monterar jag en 15 cm list på golvet som gör att inte vattnet rinner ut i hela badrummet.
Så gör jag och så får det bli.

Var i Birsta och spanade på lite olika möjligheter förut, och jag tror att det här är enklast och framför allt billigast. Fanns bara en enda duschvägg som kunde monteras med utanpåliggande rör, och den kostade 4000 kr.
Hutlöst!

They´re here now!


Jag visst väl att utomjordingar har landat på jorden.
Här är ett obestridligt bevis för det.
Alla har väl sett Alien-filmerna, så ni vet ju hur de ska se ut. Likheten är ganska slående....

Kossan.se

Därför undviker jag reor


Det är helt enkelt inte värt de stackars småslantar man kan tänkas spara.


Kossan.se

God morgon


Tänk vilket välkommen hem man fick då.
Vi sa till brorsan, som ju varit barnvakt i helgen, att Emil fick vara vaken tills vi kom hem i går kväll.
Det innebar att han somnade ca en timme senare än normalt.
Tror ni att han sov längre i morse?
Nej då. Halv sex smög han upp den lilla rackaren, och började tjata om att jag skulle bygga den legopryl som vi hade med oss från mormor.
Jösses va sänkt jag känner mig nu kan jag lova.

Hur är det med er då? Alla mina bloggarvänner som jag inte pratat ett ord med sedan i torsdags?

Hej allihopa - hemma igen


Det är skönt att vara hemma igen efter ett par dagar på vift.
Jobbigast av allt var inte begravningen i går, nej det vara att vara ifrån lillkillen å länge. Har saknat honom så otroligt mycket. Han blev överlyckligt när vi kom hem nu i kväll.
Sen om det var för att vi kom hem eller för att vi hade present med oss, ska jag låta vara osagt.

Begravningen då?
Ja den var väldigt vacker.
Ett värdigt slut för en värdig människa skulle man kunna säga.
Alla Cristhers vänner och bekanta var där och gjorde att alltihop fick en riktigt gemytlig inramning. Omsorgsfullt och varmt, precis som vi tror att han skulle ha velat haft det.

Hoppas att ni alla andra haft en riktigt fin helg.

Nu försvinner jag.


Men bara för ett par dagar.
Vi åker ner till Stockholm över veckoslutet och kommer hem igen på lördag kväll.
Ja, det är ingen nöjestripp om ni tror det.
Nej, vi ska ner på svärfars begravning på fredag. han dog här i början av december i sviterna av en utbredd cancer.
Han slapp i alla fall lida så länge stackars Cristher. Det gick ganska fort från upptäckten tills att det hela var över. Det kunde ju ha varit som för allt för många andra. Flera års kamp med smärtor och plåga, till ingen egentlig nytta.

Sov gott Cristher, så ses vi igen en dag.

Jaha ja!Här kommer jag upp från tvättstugan, och vad hittar jag?
En ny blogg!
Frugan har suttit och pysslat med nåt här i kväll som jag inte fått se, och nu fick jag så svaret på vad det var :-)
Jag är sååå jäkla nöjd. Blev ju precis hur bra som helst!

Tack älskling!!

Jag lovar att aldrig mer klaga...


...på att det är halt ute.
Herrejävlar!!
Här kan man verkligen tala om "isgata".

Det enda jag kan komma på som varit ens det minsta likt, är i mellandagarna för 3-4 år sedan. Jag skulle lossa på permobil ute på Alnö.
Det var nog enda gången jag varit rädd då jag varit ute med lastbil. 8 minus i luften och spöregn. Bilarna åkte kors och tvärs helt okontrollerat. Det var riktigt hemskt kan jag lova.
Men det var inte i närheten av det här.


Världens lyckosammaste...


...man, lever troligtvis i Los Angeles.
Den här killen måste verkligen haft ett helt kompani skyddsänglar på sina axlar.
ndra om han tar bussen nästa gång ;-)Tänk va skoj man kan ha med en hiss!!!


Jag vill också ha en hiss.
Jag skulle kunna hitta på hur mycket kul som helst, och skoja med alla boende här. De skulle naturligtvis bli skitless, men jag skulla ha ofattbart roligt
zwani.com myspace graphic comments

Kossan.se

Vad är det frågan om?


Vi ska ju som en del säkert läst om, äntligen införskaffa en tvättmaskin.Enda problemet är att vårt badrum har vissa begränsningar i utrymme.
Vi har varit inne på att ha den i köket eller i klädkammaren, men det skulle kräva rejäla ombyggnader.
Nu lutar det åt att vi kastar ut duschkabinen, och sätter upp en enkel duschvägg och draperi istället. Då skulle vi tjäna ganska mycket utrymme och därmed få plats med den i badrummet.
Men...de satans väggarna är ju dyrare än själva tvättmaskinen.
Hur kommer det sig?
Jag vet att då vi bodde i huset och skulle göra om, kastade dom såna väggar efter en. Har de blivit så poppis nu med alla inredningsprogram?
Nåja, jag har ingen skitbrådska, så det blir väl till att åka runt och kika lite nån dag.

Det märks att södra Sverige fryser


För ungefär ett år sedan, installerade dom ett nytt värmesystem i magasinet på Schenker i Timrå.
Jättebra tyckte vi som jobbar där, eftersom det tidigare var i princip samma temperatur där inne, som utanför. Ingen behaglig arbetstemperateur direkt.
Men vi har ett tag gått och funderat om det inte måste vara nåt fel på systemet. Det har varit snorkallt där inne, och nu när det blev riktigt kallt här efter jul, så har man nästan hellre varit ute.
I tisdags förra veckan fick vi svar på våra funderingar.
Temperaturen styrs centralt från...Halmstad.
Jaaaa, men så otroligt smart av den som kom på det!
Det är ju ofta som Halmstad håller samma temperatur som mellersta Norrland. Eller?
Men det har som sagt märkts att det varit kallt även där nere de senaste dagarna.
I fredags och i går, har det varit rena sommarvärmen i magasinet. Inget fel med det förstås, men det lär väl ganska snabbt bli ändring på det här framöver, då det blir ljummet i söder igen, medan herr Vinter slår sina frostklor i våra breddgrader.Jag har aldrig anklagat ledningen på Schenker för att vara några raketforskare, och det här gör ju inte att deras chanser till Nobelpris ökar direkt.

Fienden nedkämpad!Jisses vilken match!
Den hade allt.
Två villt krigande lag, saftiga tacklingar, läckra passningar, massor med målchanser och även en del mål.
Mitt älskade Timrå vann till slut med odiskutabla 4-1 mot nolaskogarna.
Men det började allt annat än bra.
MoDo gjorde mål på matchens första skott och redan efter 27 sekunder stod det 0-1. Då tänkta man, "jaha ja, ska det bli en sån match".
Men icke.
Grabbarna krigade på och malde sakta men säkert sönder MoDo försvaret tills det blev tvunget att kapitulera.
Det var härligt att se med vilken beslutsamhet och entusiasm de gjorde det.
Även på läktaren var det en härlig match mellan klackarna, men där hade väl egentligen bortalaget aldrig någon egentlig chans.
Timråklacken är inte att leka med på hemmaplan helt enkelt.
Nu ska jag hoppa i säng och sova en stund, innan väckaren ringer och det är dags att kliva upp för nästa match. Det är ju i kväll Sverige ska ta JVM-Guld för första gången sedan 1981.

Sov så gott allihopa.

Stridsmunderingen på!


Jajamensan!
Här kommer min första "Dagens Outfit" någonsin.

Nu bär det iväg på länsderby. det kan gå hett till, så det gäller att vara ordentligt utrustad :-DSpana in reservtruppen i bakgrunden ;-)

Trevlig helg då - igen


Ja så var det då helg igen.
Jag vet knappt vilken veckodag det är med alla röda dagar, klämdagar och alla möjliga dagar.
Men jag hade i alla fall turen att få gå hem tidigt i dag.
Kjell  stannade kvar för att ta hand om det sista.
Vid halv fyra var dt bara en endaste distrubutionsbil som inte hade kommit in ännu, och Kjell tyckte att det var onödigt att vi stod och bara väntade båda två.
Vi brukar göra så han och jag, att vi turas om att gå tidigare om det är lugnt och finns möjlighet.
Så nu ska man då vara ledig en dag igen. Sen jobbar jag onsdag, för att återigen göra helg.
Ja, jag har ledigt torsdag och fredag eftersom vi ska ner till Stockholm för svärfars begravning.

Lunchdags


Så var man då hemma och lunchar lite med frugan :-)
Det är helt sanslöst lugnt på jobbet i dag. Jag är redan klar med allt utom styckelastningen.
Och den kan jag inte påverka själv, utan måste vänta tills alla ditrubutionsbilar kommer in i eftermiddag.
Surt, men inget att göra åt.
Tänkte att jag skulle passa på att städa hytten nu när det är lugnt, för jag verkar ju vara ensam på det här åkeriet om att vilja ha en ren och snygg arbetsplats. De flesta verkar ge blanka fan i hyr det ser ut i hytten, vilket är tråkigt då vi ändå har en ganska ny och fräsch vagnpark på vårt åkeri.

En sak som är väldigt skönt, är att den nordanvind som blåste i mors har bedarrat och det är ganska behagligt ute nu. Visserligen minus 15 på termometern, men det gör inget så länge det inte blåser.

Ha en toppendag allihopa.

Ser inte fram emot...


...att gå till jobbet i morgon.
SMHI säger att det ska bli 18 minus på morgonen.
Brrr.....


Varför!!!


Varför ska man ut och jobba i morgon.
De flesta kunder har stängt, och det kommer med all säkerhet att vara tomma bilar.
Måste ju vara en ren förlustaffär att ens starta bilarna i morgon.
Jag tycker gott att jag kan få vara hemma och mysa istället.
Blir ju bara en massa skitgöra såna dagar

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Funny Picture Graphics

Det blir kallt...


...i dag också minsann.
16 minus visar termometern och det är väl inte så mycket att säga om.
Bara att klä på sig om man ska ut.
Det är ganska härligt med riktig vinter för en gång skull.
Det har ju varit lite si och så med det de sista åren. Har ju varit ganska milda vintrar med lite snö.
Men nu har vi ju hyfsat med snö och kylan hör ju även den vintern till.
Mornarna är ju så vackra då det är kallt. Luften är aldeles klar och himlen blir så där rosa-röd av solen.
Ja se själva så förstår ni.Är det inte vackert så säg? :-D

Vad ska ni hitta på idag då?

WoHooo!!!


Jajamensan!
VM-final natten till tisdag.
Det blir grejer det.
Nu återstår bara att se om det blir Kanada eller Ryssland som motståndare.
Troligtvis kanada, även om jag skulle jubla ifall ryssarna skulle slå dem. Då blir det en heleuropeisk final.
Det vore mumma det :-D

Go Sverige!!!


What a mess!


Ja, fick inte den här killen/tjejen sparken, då vet inte jag.
Värre röra har då aldrig jag sett nån orsaka med en truck. Och då har jag ändå sådana runt mig hela dagarna.Reklampaus!


Det är viktigt att stressa av i efterdyningarna av våra största helger.
Vi drar ner tempot en aning med en reklampaus.Då var vi inne igen.


Det blev ingen picknic, men ett par timmar i detta vackra vinterväder blev det i alla fall .-)
Vi fick med oss Emils kompis Kevin, som bor i trappen bredvid. Och som dom härjade de små liven. de åkte pulka och snowracer så det stod härliga till.
Nu sitter vi här och ska just till att få oss lite pankaka. Gott efter att ha varit ute i kylan.

     

Ser det inte härligt ut så säg :-D

Den här är tillängnad......Blondiie!

Say no more!!!Japp, så är det bara.


Det går inte att frångå, att män och kvinnor har lite olika sätt att göra saker på.
Den här filmen är ganska talande i det fallet.


13 grader kallt...


...och en stor sol som strålar så vackert över den vita snön.
Ahhh!
Det är underbart det.
I dag blir det nog till att ta oss ut och åka lite pulka i det vackra vädret. Kanske ta med lite matsäck och ha en picknick i det fria.
Hoppas att vi kan få med nån kompis till Emil också, det är så mycket roligare då. Men folk har ju en benägenhet att låsa dörren så fort det blir lite rimfrost ute.
Vad är det med dom? Klarar dom inte av kyla så ska dom väl för tusan inte bo här? Det finns ju utmärkta kläder så att man slipper bli kall om rumpan.
Nåja, vi ska i alla fall ut hur som helst. Med eller utan kompis :-)

I kväll blir det en helkväll framför Hockey-VM. Smågrabbarna ska försöka ta sig till final mot Kanada i kväll. Även om matcherna inte är avgjorda, så kommer det med all säkerhet att bli Kanada som är det ena finallaget. Det har dom varit jämt tror jag.
Timråspelaren Magnus Pääjärvi-Svensson lär få ett hett mottagande av kanadickerna om de möts i finalen.
På frågan hur man ska vinna mot kanada, svarade han:
-Man gör ett par snabba mål på dom så skiter dom ner sig.
Hmmm...undra varför dom är upprörda? ;-)
Hur som helst så blev den repliken en klassiker på en gång.

Vad tänkte ni hitta på idag då kära vänner?


Jag hatar Kjells bil!!!Det gör jag verkligen.
En gammal jäkla FH 12 som har gått 107 000 mil och borde ha gjorts om till ny bilplåt för länge sedan.
Men frågar man honom så är det ju inget fel på bilen.
Oh´nej! Det är bästa bilen de ser ni.
Jo tjena...
Varför detta utbrott på Kjell och hans bil då?
Jo det ska jag berätta.
I dag var det en sån där dag på jobbet, då ganska många var lediga och vi andra skulle således dra runt hela bygget.
Det är ju normalt inga problem på klämdagar, då de flesta kunder som regel har stängt.
Men i dag hade vi en hel del att lasta på tunadalshamnen.
3 lass med papper och 2 med massa.
Jag fick så i uppdrag att lasta 2 lass med massa till Skåpafors.
No problemos!
Men nu ville det sig inte bättre, än att jag skulle ha just kjells bil. detta p g a att den har en extra hjulaxel monterad, vilket gör att den får lasta nästan dubbelt så mycket som en vanlig 3-axlig bil.
Men detta gör också att den bilen får slita ganska ont och det fick jag bittert erfara i dag.
Första lastningen gick helt enligt planerna, men det var då jag skulle ställa på ett nytt flak på bilen, som den slutade med allt som eventuellt kan kallas för sammarbete.
jag sänkte bilen, backade in under flaket, slog om strömställaren till läge lyft och...nu...bilskrället börjde med nåt som närmast kan likställas vid magdans av nåt slag.
Den höjde och sänkte sig precis efter eget tycke, och vägrade lyda mina fruktlösa försök att kontrollera den. Ni har säkert sett de där amerikanska bilarna som liksom studsar fram med sin reglerbara fjädring.
jag fattade ingenting kan jag säga!
Hur som helst. Flakskrället skulle ju på för att vi skulle kunna lasta. Det var liksom inget vilket skitlass som helst som skulle på. det var ett riktigt manligt lass.
50 ton skulle på bil och trailer, vilket innebar en totalvikt på drygt 70 ton. Max tillåtna vikt i Sverige är 60.
Det måste ha sett ganska lustigt ut när jag sprang där från stödben till stödben för att försöka få i sprintarna då bilen bestämde sig för att inta rätt läga.
Men det bar sig inte bättre än att jag lyckades göra illa ryggen på kuppen. Det blev som nån sorts låsning på höger sida strax nedanför skulderbladet. Ont som fan kan jag säga!
efter nästan en timmes jobb, mängder av svett, och en ömmande rygg, satt så äntligen flaket på plats.
Jävla skitbil!
Som tur var så hade Frank förbarmande över mig efter lunchen, och åkte och lastade åt mig. Tack Frank.

En mysig nyårshelg


Vi hade ju en så otroligt mysig julhelg, så vi tänkte att vi fortsätter i samma stil över nyår. Varför ändra ett vinnande koncept :-)
Vi gjorde i ordning en härlig middag bestående av ugnsstekt ryggbiff, rostade grönsaker och en jättegod balsamvinägersås till det. Mums!
Efter maten tog vi med oss efterätten ner till morsan, där även mormor och morfar var.
Det blev en liten chokladbakelse.
En botten på sockerkaka med tobleronemouse på. Runt om, som en liten ask, satte vi små plattor som vi gjorde av smält choklad. Allt det toppade vi med lite hallon som garnering.
Behöver väl inte säga att det blev en succé :-D
När kaffet var nedsköljt och alla var nöjda, tackade vi för oss och klädde på oss.
På väg hem sköt vi några inhandlade raketer. Lillens ögon var stora som tallrikar :-)
Han somnade som en klubbad säl när vi kom hem vilket ju inte var nåt som vi blev ledsna över ;-)
Vi hade sedan en riktigt mysig kväll för oss själva, med JVM-match som uppvärmning inför 12-slaget.
Lagom tills det var dag korkade vi upp lit bubbel och tog plats för att kika på skådespelet.

Med den utsikt vi har, så kan ni ju föreställa er att man ser en hel del :-DDet var otroligt vackert, även om det var förvånansvärt lite fyrverkerier i år. Kanske märktes lågkonjunkturen av även där.

I dag har vi bara tagit det lugnt och umgåts i familjen.
Emil vaknade redan vid halv 7 i morse, men han är så snäll och lät oss ligga och tryna bra länge.
Efter frukosten bäddade vi ner oss i sängen allihopa och tittade på Monsters Inc. hela familjen.
Ok...Emil tittade och mamma och pappa småslumrade ;-)
Sen har vi spelat lite spel, byggt lego och Emil och Annica åtrupplivade t o m det klassiska potatistrycket.
Nu ska vi snart fixa lite middag och sen blir det nog kanske lite popcorn i soffhörnet för hela familjen.

En underbar nyårshelg helt enkelt. det var riktigt skönt att bara vara hemma ocg ta det lugnt för en gång skull.

Hur hade ni det i går?

Då var det 2009 då.


Och vad kan då detta nya år föra med sig i sitt sköte.
Det finns många obesvarade frågor.

1. Kommer finanskrisen att tona bort?
2. Kommer svälten i världen någonsin att få ett slut?
3. Tar Obama en ung praktikant till sitt tjänsterum?
4. Vem tar hem melodifestivalen?
5. Var det ägget eller hönan som var först?
6. Får jäntstackaren Victoria gänga sig med Daniel?

Ja ni ser där vilka otroligt stora och djupa saker det finns att begrunda under detta nya år.
För kvällstidningarna är med all säkerhet nr 4 och 6 de klart största frågorna.

Men hur är det egentligen för oss vanliga dödliga?
Vilka frågor skulle ni vilja ha svar på under 2009?
Det kan vara vad som helst. Ingen fråga är för liten.

RSS 2.0