Finns det någon dag på året...

...som folk kommer ihåg bättre än 11 september?
Knappast!
Men varför är den dagen med dess förknippade katastrofer, mer minnesvärd än så många andra dagar. Vad skiljer attacken mot World Trade Center från andra katastrofer och händelser världen över?
För de flesta människor i västvärlden är ju denna dag det man kommer ihåg som "Dagen då USA blev attackerat på hemmaplan". Och visst var det så. Det kommer media, speciellt Amerikansk media, aldrig tillåta oss att glömma.
Vad som aldrig kommer att erkännas i USA, är att deras egen underättelsetjänst, indirekt ligger bakom attackerna på WTC och Pentagon.
Det var nämligen CIA som 1988 lade grunden till Al Qaida under kriget mellan Sovjetunionen och Afganistan. Meningen var att med amerikanska pengar bygga upp en vapenstark milis som var kraftfull nog att stå upp mot den Sovjetiska invasionsstyrkan. Mannen som fick i uppdrag att leda denna gerilla, var ingen mindre än Usama bin Ladin.
Vad CIA inte visste då, vara att denna man hade ett starkt rotat hat mot allt vad USAs imperialistpolitik stod för.
När så småningom Sovjet lämnade Afganistan, fortsatte bin Ladin att bygga upp en stark, strikt muslimsk, organisation, som med alla till buds stående medel, skulle bekämpa det moraliska förfall som västvärlden representerade.
Undra om CIA hade sponsrat Al Qaida om dom vetat detta i förväg.
Visst var attacken mot WTC en feg attack mot civila män, kvinnor och barn. Men man får inte glömma att finns många frågor som fortfarande står obesvarade än idag om vad som egentligen hände. Visst, alla såg ju att flygplanen kraschade, men vad hände sen? Vad fick dessa kollosser av stål och betong, att fullkomligt pulveriseras?
Vad fanns egentligen i dessa byggnader mer än civila kontorslokaler? Hur kom det sig att källaren kollapsade först, av en krach nästan högst upp i dessa väldiga hus?
Det finns en väldigt bra video, gjord av människor som inte köper den officiella versionen . Se den. Den väcker en del funderingar

 

Nu är ju inte attackerna på USA det enda som sänker en skugga över denna dag.
För 5 år sedan, mördades Sveriges utrikesminister Anna Lindh.
Hon var en av våra mest poppulära politiker någonsin, och sågs som den självklare efterträdaren till Göran Persson.
Under en shoppingtur på NK i Stockholm, fick en fullfjädrad dåre för sig att han skulle döda någon med sin kniv. Oturligt nog, råkade det vara Svea Rikes Utrikesminister som kom i hans väg.
Under ett halvt dygn, följde en hel nation hennes kamp för överlevnad på Karolinska sjukhuset. En kamp, som hon tyvärr inte gick segrande ur.
För min personliga del, var denna händelse en större tragedi än attackerna i USA. Anna Lindh var en av Europas mest respekterade politiker. När hon talade lyssnade några av världens största och mäktigaste ledare.
Ett Sverige under Anna Lindhs ledning, hade kunnat bli en nation att räkna med.

Kommentarer
Postat av: Malin

amerikaner är bra dumma ;)

2008-09-11 @ 19:59:10
URL: http://selmalin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0