I´m back!

Hej hej alla kära bloggvänner
Jag kunde inte hålla mig borta :-D
Men jag kände att jag måste få skriva om annat än hockey också, så jag kör igång här igen. Blev du glad nu farbror Gunnar? ;-)
Kan väl inte påstå att det är speciellt mycket annat än hockey för tillfället, men livet rullar på och gör så ganska bra tycker jag. Förkylningarna är i antågande här hemma även om jag själv klarat mig ganska bra hittills.

Hockeysidan där jag skriver är riktigt bra även om jag tycker att många som skriver där är sååå fruktansvärt stela i sina inlägg. Det är inte riktigt min stil. jag vill hellre hålla en lättsam ton som tilltalar massorna. Är ju ganska bra det dessutom då jag ju faktiskt tjänar en slant på det hela ;-)Är dessutom väldigt kul att ha tillgång till de stora bildbyråerna då man skriver. Finns så otroligt mycket bilder som aldrig når ut i media.

Ett ämne som är ruskigt aktuellt just nu är det omskrivna "helikopterrånet i onsdags.
Det skrivs ju i tidningar och pratas i TV om att det var legosoldater, specielutbildade elitstyrkor och annat som måste ligga bakom det hela.
Skitsnack! Jag skulle ha kunnat planera det hela med rätt information och tillräckligt mycket kapital. För att fira sig ner från en helikopter krävs det egentligen inte så mycket. Var och varannan manlig svensk som gjort lumpen de senaste 15-20 åren kan göra detsamma och sen är det ju bara en fråga om planering. I Sverige är ju all bevakningspersonal utom den militära och polis, helt obeväpnade så när som på batong och tårgas. Med den arsenalen sätter man sig inte gärna upp emot rånare med automatvapen.
Så dessa banditer kunde med andra ord ganska obehindrat göra sitt jobb när de väl hade tagit sig in i byggnaden.

Är det förresten inte lite typiskt svenskt?
Här har vi en värdedepå med hur mycket pengar som helst, och det enda som ska försöka hindra att nån stjäl dessa slantar, är några ABAB-vakter med snurrande batonger och kaffemuggar. Sjukt!
Att sen polisens helikoptrar blev utslagna med skämtartiklar gör ju inte det hela mindre pinsamt. Vilket totalfiasko att dessa äggvispar inte står bättre skyddade än så.Jag har vid några tillfällen passerat denna byggnad och hela tiden trott att det är en privat hangar. Mitt på en äng ligger den utan så mycket som ett spår av stängsel runt.
Långt ifrån all ära och redlighet är det dessutom.
Borde inte helikoptrarna vara förlagda på t.ex. Bromma flygplats eller varför inte polishusets tak?

Åter till dessa rånares vara eller inte vara.
Piloten i rånarhelikoptern utsågs tidigt av tidningarna till någon sorts spökpilot som gjorde det omöjliga och därmed måste vara specielutbildad.
När jag bodde i Lule för 12 år sedan, träffade jag en helikopterpilot som hade kunnat gjort detta i sömnen. han var i 40-årsåldern då och hade jobbat som civil pilot i 15 år. Han hade flugit åt många olika uppdragsgivare, både i Sverige och utomlands. När jag träffade honom jobbade han åt ett kraftbolag i norra Lappland, där han flög kraftledningsstolpar upp på fället. han visade hur det gick till och jag blev riktigt imponerad. Under helikopterna hade han en vanlig trästolpe hängande lodrätt i en lina. den skulle sedan ner i ett hål som personal på marken grävt. Snacka om precision!
Så jag går inte riktigt på det där med elitstyrkor och specialtrupper. Dessa rånare var helt enkelt väl förberedda, inget annat.

Ännu en skandal i det hela var ju att flygvapnet hade två Gripenplan i luften vid tillfället, men dessa fick inte ingripa då det var ett polisiärt fall. Dags att sluta med sandlådenivån nu va?Ha en trevlig kväll allihopa.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Välkommen tillbaka... :-)PS! Clownen kom 14:30 när jag gick hem...

2009-09-26 @ 22:06:00
URL: http://dagny_68@hotmail.com
Postat av: Farbror Gunnar

Ja

2009-10-16 @ 22:16:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0