Assistans i snöslasket

I dag var det en riktigt solig och fin dag...eller INTE!
Fy bubblan vilket väder.
Det blåste halv orkan samtidigt som det både regnade och snöade, ja fan vet om det inte haglade också, på tvären.
I uppförsbackarna parkerade talibanchaufförerna i klasar och i nedförsbackarna åkte Svensson/Andersson i diket, då han fick panik över lite nederbörd.Det är samma visa varje gång.Vi har fått nya hyresgäster till en del av vårt garage på jobbet. Det är Assistanskåren som har flyttat in och har kontor, fikarum samt en av portarna tillsammans med oss nu. Ett härligt gäng verkar det som, men idag fick dom verkligen bekänna färg.
Efter att ha haft en relativt lugn natt, trots vädret, så har dom haft häcken full hela dagen idag.
Det har varit bilar i diket, i mitträcken, liggandes på tak, ja överallt.
Bussar, personbilar, lastbilar och allt annat på hjul har tydligen haft nån sorts kollektiv kollaps bara för att det stormade lite.
Ja inte vi på Milles då.
Vi har ju riktiga däck och tänker till lite då vi lastar. Då klarar man sig ganska bra.
Värre är det med alla dessa utländska ekipage som envisas med att sladda in över gränsen söderifrån med halvtaskiga däck eller fel sorts däck för att ta sig fram här.

Det snackas år efter år om att införa en lag om vinterdäck på tunga fordon. Helt suveränt tycker jag, då vi redan har det på vårt åkeri.
Tyvärr är en sådan lag helt värdelös så länge vi är med i EU. Den skulle nämligen gälla enbart för svenska åkerier.
Det är nämligen så, att skulle svenska staten försöka kräva vinterhjul på utländska lastbilar, så är det ett handelshinder enligt EU.
Inte en trafiksäkerhetslag, utan ett handelshinder.
Att en sån lag kan spara liv spelar liksom ingen roll, för fan ta lilla Sverige om vi bryr oss om liv före pengar. För det är tydligen en rättighet att dessa terrorister ska kunna komma i sina halvdassiga, tvåaxliga dragare, med taskiga däck och köra ihjäl oss svenskar en efter en.
Allt i den fria handelns sanna namn.Men gäller det åt andra hållet med?
Nä nä nä.
Inte får vi svenskar komma till Tyskland med våra automatiska halvljus inte. Och inte får vi komma med våra rejäla ekipage om 25,25 meter och åka ute i Europa inte.
Då gäller nämligen inte alls EUs direktiv om fri handel.
Så otrooooligt sjukt!

Men nu är det helg, så då skiter jag fullständigt i terrordragare med spritköksmat i hytten och hylandmönster på däcken.

Ha en bra helg allihop så hörs vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0