På hal is

Det blev en spännande dag idag.
Inte för att det var någon häftig körning eller mycket att göra, utan för att det var så fantastiskt halt överallt.
Det började regna vi halv nio i morse, och alla vet ju hur det blir med vatten på redan befintlig is, det blir snuskigt halt. Som att försöka gå på en lina insmord i såpa.
Spänningen låg helt enkelt i all veta om man skulle ta sig runt sin runda över huvud taget.
Vägarna var ändå rätt hyfsade då trafiken slitit bort det värsta i blidvädret som varit. Men på alla last/lossningsplatser är det rena rama skridskobanan. Även om de varit ute och grusat, så har temperaturen och regnet sett till att all halkbekämpning varit verklös.
Nu gick det trots allt bra, men det är tusan va slut man blir i kroppen av att halka omkring så fort man försöker ta sig fram. Blir ju att man spänner sig hur man än beter sig.

Inga nya inslag i frågan om järnvägen heller.
Visserligen kommer trafiken mellan Umeå och Götet igång i morgon, men det var inte gratis. Vi fick gå med på en 15procentig höjning av priset, och att binda upp oss för en fast volym. Precis det som vi ville undvika.
Här i Sundsvall ser vi fortfarande ingen ljusning.
Det finns förvisso en aktör som det förhandlas med, men ingenting är klart.
Så det är bara att rulla vidare längs med vägarna tills vidare.
Vi hoppas verkligen på en snar lösning även för Sundsvall, då nuvarande arbetssätt tar otroligt mycket mer pengar och energi än det med järnvägen. Framför allt då allt är provisoriskt eftersom det är meningen att järnvägen ska komma igång. Ingen vill lägga ner en massa energi på en permanent lösning som sen bara måste läggas ner i alla fall.
en vi får se. Drar det ut på tiden måste vi ju hitta på nåt.

Bara 13 dagar kvar till BF nu.
Det känns att det närmar sig. Även om man inte tänker på det, så finns det där hela tiden. Bara det att Helena när som helst kan ringa och säga att det är dags.
Har förberett dom på jobbet att om så blir fallet, så får dom hämta bilen på sjukhuset. För jag tar den till förlossningen.
Vill inte riskera att missa det hela och den risken finns verkligen, med tanke på hur fort det gick för Helena med de två tidigare. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0