Rena rama internationella veckan

Ja det har handlat mycket om andra nationaliteter den här veckan.
Norska Cargonet och utländska chaufförer.
I dag råkade jag för övrigt ut för en av det senare slaget.
Han stod bredvid mig och skulle lasta på Tunadal.
Frågade Annika inne på kontoret vart han skulle, och det visade sig vara till Åstorp. En inrikestransport med andra ord.
Nu var det ju visserligen åt rätt håll i alla fall men man kan ju inte låta bli att fundera över vilken lastning i ordningen det här var för hans del inom våra gränser?
Det behöver ju inte vara så förstås. Trots allt så är ju inte riktigt alla oärliga.
Den här killen var bulgar med en bil från samma land. En FH12 från -02. Ovanligt ny för deras del, men den hade sett sina bästa dagar.
Det saknades en massa positionsljus och ena strålkastaren var tejpad på plats. Luften läckte ur alla möjliga kopplingar så att eländet lät som en gammal uttjänt kyrkorgel.
Jag tvivlar starkt på att Svensk Bilprovning hade besvärat sig speciellt länge med den innan spanska flaggan kommit fram.
Hur som helst så fick han sitt lass så småningom, men jag trodde aldrig han skulle ta sig därifrån. Bilskrället såg mer och mer ut som en gravid flodhäst allt eftersom rullarna lastades.
Den norskregistrerade trailern däremot såg ut att vara i fin form.
Förvånande var att däcken såg helt ok ut. Annars brukar det vara ganska dåligt med det på dessa typer av fordon. Han hade väl kanske varit på dessa breddgrader under vintern förr ;-)

En annan sak med en ickesvensk inblandad, var killen som fick växellådshaveri på sin trailerdragare mitt på genomfarten i Sundsvall, alltså E4an. Av nån anledning hade 2ans växel fastnat så han tog sig inte så långt. Var bara för grabbarba i vårt garage, assistanskåren, att kasta sig iväg och ta reda på danskeländet.
Jag stod och pratade med Petter då Uffe och Mikaela kom tillbaka efteråt och det hade inte varit nån enkel sak att demonntera mellanaxeln på denna lågbygda DAF.
Att den dessutom hade gott om lådor och annat utefter sidorna hjälpte ju knappast. Speciellt inte med 70% av alla bilar i Västernorrland susande tätt förbi.

Nä nu är det dags för Jägarna 2. Hoppas den är så bra som det sägs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0